Hlavní stránka Blog Voton.cz - novinky z obchodu 10 nejdůležitějších jmen v automobilovém průmyslu

10 nejdůležitějších jmen v automobilovém průmyslu

21. 12. 2022
|
Voton.cz autodíly
|
  1. Henry Ford - zakladatel společnosti Ford Motor Company a průkopník metody sériové výroby pomocí montážních linek.

    Jeho objevy a inovace v oblasti výroby automobilů zásadně změnily způsob, jakým byly vyráběny a používány. Jeho nejznámějším modelem je Ford Model T.
     

  2. Enzo Ferrari - zakladatel společnosti Ferrari a závodního týmu.

    Značka Ferrari  se stala synonymem pro luxusní sportovní vozy a úspěchy na startovním poli v nejvyšších kategoriích. Jeho firma byla založena v roce 1947 a od té doby se stala jednou z nejvlivnějších a nejúspěšnějších automobilových společností na světě.
     

  3. Karl Benz - vynálezce prvního praktického automobilu poháněného vnitřním spalovacím motorem.

    Karl Benz je považován za vynálezce prvního praktického automobilu poháněného vnitřním spalovacím motorem. Jeho automobil, zvaný Benz Patent-Motorwagen, byl vyroben v roce 1886 a je považován za první skutečný automobil. Benzova společnost, kterou založil spolu s Augustem Horcherem, se později stala součástí Mercedes-Benz.
     

  4. Gottlieb Daimler - zakladatel společnosti Daimler Motor Company, která později přešla pod značku Mercedes-Benz.

    Je považován za jednoho z průkopníků v oblasti výroby automobilů a jeho společnost se stala jednou z nejvýznamnějších na světě. Daimler také vyvinul první motocykl na světě.
     

  5. Ferdinand Porsche - zakladatel společnosti Porsche a tvůrce Volkswagenu Beetle.

    Jeho společnost se dodnes specializuje na výrobu luxusních sportovních vozů a její modely jsou známé po celém světě. Porsche také spolupracoval na vývoji tanku Tiger I a dalších vojenských vozidel.
     

  6. Lee Iacocca - bývalý CEO společnosti Ford Motor Company, který je považován za tvůrce modelu Ford Mustang.

    Během své kariéry v Fordu se podílel na vývoji a úspěchu řady populárních modelů, včetně Pinta, Mavericka a F-150. Po odchodu z Fordu se stal CEO Chrysleru a zásluhou jeho úspěšných opatření se společnost dostala z finančních potíží.
     

  7. Akio Toyoda - prezident a CEO společnosti Toyota Motor Corporation.

    Pod jeho vedením se společnost Toyota stala lídrem v oblasti hybridních a elektrických vozidel a získala řadu ocenění za kvalitu a inovace.
     

  8. Elon Musk - CEO společnosti Tesla, Inc., známé svými elektrickými vozy a výrobky pro obnovitelné zdroje energie.

    Jeho společnost se stala předním hráčem v oblasti elektromobilů a Muskova osobnost je spojována s mnoha dalšími inovativními projekty, jako je SpaceX nebo Neuralink.
     

  9. William C. Durant - zakladatel společnosti General Motors.

    Jeho společnost zahrnovala mnoho značek, jako jsou Chevrolet, Buick, Cadillac a GMC. Durant byl také zapojen do vývoje a výroby dalších produktů, jako jsou nákladní vozy a vlaky.
     

  10. Soichiro Honda - zakladatel společnosti Honda Motor Company.

    Honda je také známá svými inovativními technologiemi a úspěšnými závodními programy v mnoha oblastech, jako je Formule 1, motocyklové závody nebo IndyCar. Mezi nejznámější modely automobilů společnosti patří například Civic, Accord nebo CR-V.

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam