Hlavní stránka Blog Voton.cz - novinky z obchodu Corteco - zkušenosti s výrobcem

Corteco - zkušenosti s výrobcem

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Značka CORTECO je zárukou špičkové kvality autodílů. Své produkty dodává pro montážní linky předních světových výrobců aut mnoha značek a své nenahraditelné místo zaujímá i v prodeji náhradních dílů.
 

Corteco ve zkratce

 

Země původu: Německo
Prvovýroba: ano
Specializace: řemenice, gufera + filtry, zavěření, řízení, uložení
Zkušenost: Nadstandardní kvalita
Web: www.corteco.com
 

Historie CORTECO

 

Počátek úspěšné firmy lze datovat od poloviny roku 1920, ve kterém Ludovico Cosso a Francesco Corte společně založili společnost Corte & Cosso. Tato společnost v Itálii nabízela autodíly z Německa, Rakouska a Francie. Samotná značka CORTECO pak byla registrována roku 1932 v italském Turíně, ale již roku 1936 podepsala byla podepsána smlouva s německou společností Freudenberg a dala tak vzniknout produkci vlastních výrobků a vlastnímu vývoji dílů.
 

Tyto podmínky umožnily společnosti vyrábět vysoce kvalitní produkty se zaměřením především na těsnění, ovládací díly vibrace a vzduchové filtry. Celková nabídka společnosti však obsahuje víc než 19 000 položek.
 

Co doporučit?

 

Vzhledem k tomu, že má firma vlastní velké výzkumné centrum, kde jsou vyvíjené inovace a technologie, nabízí pouze produkty, které lze doporučit:
 

  • Těsnění Simmerring® - patří mezi světově nejžádanější, především pro svou spolehlivost. CORTECO těsnění je složené z několika vrstev z kovu a elastomeru, a tím jsou nadstandardně odolné vůči zatížení.
  • Brzdové hadice vyráběné dle normy ISO 9001. Jednotlivé součásti jsou vystavené náročné tlakové zkoušce, která zaručeje jejich spolehlivost a životnost.
  • Komponenty ovládání vibrací, které zajišťuji kvalitní chod pro širokou škálu nejrůznějších modelů aut.
  • Pružná kardanová hřídel spojky – výborně tlumí vibrace, způsobené v důsledku točivého momentu.
  • Zavěšení, motor, převodovka, úchyty podvozku a hydraulické akumulátory – vše vyrobené pro zajištění vysokého komfortu a bezpečnosti.
  • Filtry, které patří mezi jedničku na světových trzích, a je jimi vybavena většina vozidel v Evropě.
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam