Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Denckermann - zkušenosti s výrobcem odkazují na výhodný poměr ceny a kvality

Denckermann - zkušenosti s výrobcem odkazují na výhodný poměr ceny a kvality

07. 11. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Z našich zkušeností s autodíly Denckermann

Výrobky této značky můžeme s klidným svědomím doporučit tam, kde jde zákazníkům o primárně dobrý poměr mezi kvalitou a cenou. Tam, kde nepotřebujete nakupovat značkové díly, ale přesto si chcete být jisti, že kupujete díly takové, aby stadnradní používání v pohodě vydržely.

Vratkovost a reklamovanost výrobků nijak nevybočují ze standardních reklamačních poměrů u podobně levných typů dílů. To ukazuje, že zboží této značky není nijak zásadně horší, než je průměr v segmentu výrobků, kdy preferujete "střed" nebo "dobrý poměr kvalita a cena". 

Vzhledem k užitné hodnotě v poměru k ceně se vyplácí hlavně u filtrů a jiných spotřebních dílů, které se pravidelně mění a jejichž životnost je dána spíše doporučenou dobou používání než důrazem na přesnost a nadstandardní výdrž a kvalitu. Obavy před "německou kvalitou z Polska" se v praxi neukázaly jako opodstatněné. 

Zároveň ale je třeba upřímně říci, že se stále pohybujeme ve nižším středním cenovém pásmu. Top kvalita prvovýroby a prémiového aftermarketu je cenově někde jinde.

Stručně: doporučujeme nenáročným zákaznkům s ohledem na poměr mezi kvalitou a cenou

 

Kdo je Denckermann?

Výrobce autodílů Denckermann není na českém trhu příliš známý, nicméně vzhledem k šíři produktové řady a velmi zajímavým cenám se již i u nás dostává do povědomí zákazníků.

Centrální sklad o velikosti 14 400 m2 je v polské Varšavě. Pojme 7 000 europalet.

Firma se názvem i stylem balení dílů odkazuje na německý trh. Kvalitu firma dokládá certifikáty mimo jiné Solidního prodejce roku 2018 Polsko, oceněním za inovativní přístup značky k trhu za rok 2018 nebo oceněním časopisu Forbes za největší navýšení hodnoty společnosti za rok 2017 i 2018.

Sklad i centrála v Polsku ale nic neříká o místě výroby autodílů ani o jejich kvalitě. U tohoto typu značek bývá obvyklé, že jednotlivé produktové řady jsou smluvně vyráběny v různých fabrikách napříč celým světem. Místo výroby se dozvíte ze štítku přímo na výrobku. Z naší zkušenosti ale víme, že tento postup se neliší od jiných. Naopak - výrobní firma na silentbloky bude dodávat svůj sortiment napříč značkami, ať už jsou polské, německé nebo české. 

V tomto případě je třeba tedy spoléhat spíše na zkušenosti a reference z používáním dílů této značky.


Denckermann se prezentuje 13 produktovými řadami s celkem více než 7700 položkami. Patří sem:

Více informací na stránkách výrobce.



 

Výrobky podobné kvality ve stejné cenové kategorii nabízí například také Kamoka nebo Ashika.
Chcete-li si připlatit za top kvalitu, doporučujeme spíše značky jako Bosch, Mann nebo jiné značky, které dodávají přímo do prvovýroby.

Pokud hledáte konkrétní díly pro konkrétní vozidlo, zvolte na hlavní stránce značku a motorizaci. Vyhledávat pak můžete přímo podle vozidla - například zde autodíly pro Škoda Octavia II 1.9 TDi 77 kW

 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam