Hlavní stránka Blog Opravujeme auto Jak dlouho trvá výměna rozvodů?

Jak dlouho trvá výměna rozvodů?

06. 09. 2022
|
Voton.cz autodíly
|
Výměna rozvodů je složitá a časově náročná práce. Je to proces, který může trvat od několika hodin až po několik dní v závislosti na typu vozu, stavu motoru a na tom, co musí být provedeno. Doba trvání výměny se také může lišit v závislosti na tom, 
  • jak staré jsou vaše stávající rozvody, 
  • jak komplikované je provedení instalace nových rozvodů, 
  • jak dobře dostupné jsou náhradní díly potřebné pro opravu. 
Určit přesnou dobu nebo postup pro výměnu rozvodů je obtížné - každé vozidlo to totiž má jinak. 

Pokud půjde o kompletní výměnu a bude ji dělat profesionální automechanik, vejde se u většiny případů do intervalu od 1 do 4 hodin. Ovšem pouze v případě, že všechny kroky budou hladce proveditelné. 

V ostatních případech mohou být mechanici nuceni strávit opravou delší dobu (klidně 3-4 dny), protože do procesu vstoupí například nemožnost sehnat náhradní díly, nutnost demontovat části, které jdou hůře, potřeba provést diagnostiku pro ověření funkčnosti stávajících součástí, jejich případné doobjednávání a výměna.

V závislosti na typu vozu budete možná potřeba speciální nářadí pro demontáž dosloužilých rozvodů a nastavení nových. Kromě toho je třeba mít při ruce montážní příručku k vozidlu, abyste měli přesný přehled o postupu výměny a nastavení jednotlivých dílů. 

Nejprve byste měli provést diagnostiku motoru. Obvykle do znamená skrz port OBD-II připojit diagnostický modul a nechat si vypsat seznam chybových hlášení z poslední doby. 
 
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam