Hlavní stránka Blog Opravujeme auto Kvalita a cena repase řízení - není repase jako repase

Kvalita a cena repase řízení - není repase jako repase

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Repase řízení je poměrně obecný pojem. Nepodléhá žádnému standardu ani kontrole. Každá společnost nebo jednotlivec si pod tímto termínem může představit doslova co chce. Rád bych Vám sestavil takovou kuchařku otázek, podle kterých dospějete ke kvalitní opravě řízení, a naopak otázky, které nikam nevedou a zákazníka zbytečně matou.
 

Nesmyslná otázka: Kde se to vyrábí? Není to z Polska? Není to z Číny?

Je takový český omyl, že všechno z Číny, Polska, Maďarska, Indie je špatné. Přitom každý Čech používá většinu výrobků z těchto zemí. Daleko důležitější je, kdo to dělá, jak to dělá a jakou na to nabízí záruku. Nekvalitně provedená repase dělaná Němcem není lepší než ta kvalitní dělaná Čechem. Základem je kvalita a záruka, nikoli místo provedení nebo národnost rukou. 




 

Proč to někde stojí 18 000 Kč, a někde 6 000 Kč?

Zejména distribuční sítě servisů nabízí repase za horentní sumy. Jsou to naprosto stejná řízení, která koupíte od výrobců / Repas dílen. Platíte pouze za nevědomost, za rychlost dodání, respektive za komplexnost služby a dovoz do servisu. Není však zbytečné platit za to samé o 12 000 Kč víc?

 

Recenze dílen, které repasují

Vystresovaný zmatený zákazník vystrašený servisem, který mu právě sdělil cenu repase řízení 18 000 Kč, hledá řešení. Najde první ochotnou dílnu a té svěří budoucnost svého řízení. Dejte tomu o 5 minut déle a zkuste si firmu vyhledat se slovem “reference” a nebo “recenze”. Projděte si jejich práci a koukněte, kolik toho mají za sebou. Slušné firmy se svoji prací pochlubí. Proč to říkám? Naleznete velmi znepokojivé recenze od zákazníků před Vámi. Tento trh bohužel nabízí i nekvalitní řešení orientované na cenu. 




 

A co záruka?

Zákon hovoří jasně. Na repasované zboží musí prodejce poskytnout záruku spotřebiteli nejméně rok a takové zboží musí jako repasované označit. Výrobce nebo dodavatel, který si troufne záruku prodloužit, je mnohem věrohodnější než ten, který to neudělá. Dodavatelé, kteří nabízí 3-5 let záruky, takto přistupují ke všem řízením, protože záruka je volitelná služba zákazníkem. Nelze sortovat kvalitu ve výrobě podle toho, co si kdo objedná. Vše se dělá stejně. Takže řízení s roční zárukou od tohoto výrobce je stejně kvalitní jako to, které má objednanou 4 letou záruku. 



 

Výrobce se zárukou 1 roky bez možnosti prodloužení a nízkou cenou jasně směřuje na cenu, bez ohledu na kvalitu své práce.

 

Zeptejte se...

Co všechno Vám opraví a jaké díly zůstanou původní a proč. Je to jednoduché. Přesvědčivá odpověď je jasná. 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam