Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Lesjöfors - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

Lesjöfors - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Nejvýznamnější a největší světový výrobce spirálových pružin pro osobní i užitková vozidla je společnost LESJÖFORS Automotive. Tato švédská firma spadá pod koncern Beijera Alma.

 

Historie LESJÖFORS

 

Jedná se o společnost s pravděpodobně nejdéle doložitelnými údaji o jejím vzniku. Ty sahají až do 17. století, tedy roku 1675, kdy se zahájil provoz významných švédských oceláren v blízkosti Lesjöfors. Od roku 1849 se datuje počátek produkce drátů a kovových tyčí tohoto podniku a již v roce 1852 byly vyprodukovány první spirálové pružiny.
 

Dnes vlastní společnost 10 podniků a distribuční střediska mají sídla po celém světě. Ve skladech je neustále udržováno kolem 850 000 ks, aby dokázaly pokrýt jakoukoli poptávku či výkyv trhu. Za sídlo firmy se označuje město Karlstad ve Švédsku.
 

Co doporučit?

 

Firma má celou svou produkci a mnohaletou pověst založenou na výrobě pružin, které vyrábět opravdu umí. Jejich produkce se řadí do střední třídy, ale ne kvalitou, která je opravdu na výši, ale dostupnou cenou.
 

  • Spirálové pružiny – k výrobě se používají rovnoběžné dráty, které zvyšují odolnost proti opotřebení součástí a díky speciálnímu nátěru z fosfátu zinku a epoxidu vytváří dodatečnou ochranu vůči korozi.
  • Plynové pružiny jsou vybavené koncovkami pro jednodušší montáž a pístní tyč je opatřená chromem, který zvyšuje ochranu dílu.
  • Sportovní pružiny vhodné pro tuning aut umožňují snížení až o 50 mm.
  • Listové pružiny vyrobené z kvalitní oceli a podrobené zkouškám odolnosti.
  • Třmenové šrouby jsou známé pro svou univerzálnost. Hodí se pro instalaci standardních i těžkých listových pružin.
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam