Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Meyle - hodnocení výrobce a zkušenost s náhradními díly

Meyle - hodnocení výrobce a zkušenost s náhradními díly

18. 01. 2024
|
Voton.cz autodíly
|

Meyle je německá značka náhradních dílů pro různá vozidla a je známá svou spolehlivostí a trvanlivostí. Výrobky, které se prodávají pod značkou Meyle ve více než 120 zemích světa, nabízejí lepší výkon a splňují vysoké standardy kvality. Ať už se jedná o podvozkové díly, brzdy nebo elektronické díly, náhradní díly MEYLE poskytují řidičům komfort a bezpečnost, které potřebují. Společnost Meyle má tři produktové řady - MEYLE ORIGINAL, MEYLE PD a MEYLE HD - a nabízí přesná řešení a díly pro každou situaci a každého řidiče. V produktových řadách MEYLE je k dispozici více než 24 000 dílů. 

O značce Meyle

Značka Meyle byla založena v Německu a v současnosti vyrábí náhradní díly a součásti pro automobilový průmysl ve svých výrobních provozech v Německu a Číně.  Síť společnosti zaměstnává asi 1 000 zaměstnanců po celém světě, z toho téměř 500 v Hamburku, v logistickém centru a sídle společnosti. 

Společnost MEYLE AG je součástí společnosti Wulf Gaertner Autoparts AG. Wulf Gaertner GmbH byla založena Wulfem Gaertnerem 11. července 1958 a v roce 1999 se stala společností Wulf Gaertner Autoparts AG. Zůstává rodinným podnikem a nyní je provozována jako holdingová společnost. Její obchodní operace byly převedeny na stoprocentně vlastněnou dceřinou společnost MEYLE AG od 1. ledna 2017.

Sortiment náhradních dílů Meyle 

Katalog výrobků MEYLE nabízí široký výběr náhradních dílů pro osobní a dodávkové automobily. S více než 24 000 položkami z produktových řad MEYLE HD, MEYLE PD a MEYLE ORIGINAL jistě najdete ten správný díl pro své vozidlo. Ať už vlastníte osobní nebo dodávkový automobil, MEYLE má pro vás to správné řešení.

Příklad kategorií a výrobků z katalogu MEYLE ORIGINAL:

Kategorie Příklady výrobků
Součásti podvozku a řízení Řídicí ramena, spojovací tyče, spojovací tyče
Pryžokovové díly Uchycení motoru, převodovky, stabilizační pouzdra
Brzdy Brzdové destičky, brzdové kotouče, brzdové třmeny
Tlumiče Plynové tlakové tlumiče, olejové tlakové tlumiče, vzpěry pérování
Chladicí systémy Chladiče, vodní čerpadla, termostaty
Filtry Olejové filtry, vzduchové filtry, palivové filtry
Součásti pohonu Hnací hřídele, spojky, ozubené řemeny
Elektronika a snímače Lambda snímače, snímače ABS, zapalovací cívky

Meyle má rozsáhlý sortiment, který v současnosti obsahuje téměř 24 000 dílů, z nichž více než 1 500 jsou díly Meyle HD (zejména podvozkové díly) a kole 1 300 jsou díly Meyle PD (například brzdové komponenty nebo kabinové filtry). Základem sortimentu pak zůstává řada Meyle Original.

  • Produktová řada Meyle Original nabízí širokou škálu podvozkových a řídicích komponentů, pryžokovových dílů, brzd, tlumičů, chladicích systémů, filtrů, komponentů pohonu, elektroniky a senzorů pro různé značky a modely vozidel.
  • Produktová řada Meyle PD zahrnuje pokročilé výkonné díly, jako jsou součásti řízení, brzdy, tlumicí komponenty, filtry a elektronické komponenty. 
  • Produktová řada Meyle HD zahrnuje součásti řízení, pryžokovové díly, brzdy, tlumiče a chladicí systémy, které překračují normy OEM.
     

Produktová řada Meyle Original: základní sortiment

Produktová řada Meyle Original nabízí širokou škálu podvozkových a řídicích komponentů, pryžokovových dílů, brzd, tlumičů, chladicích systémů, filtrů, komponentů pohonu, elektroniky a senzorů pro různé značky a modely vozidel.

Řada Original Meyle pokrývá široké množství dílů pro vozy všech nejčastějších značek. Jde o standardní náhradní díly, které konstrukčně odpovídají požadavkům automobilů, nicméně zachovávají si přiměřenou rovnováhu mezi cenou a výkonem.

Produktová řada Meyle PD: pokročilý výkon a design

Meyle PD nabízí majitelům vozidel náhradní díly s pokročilým výkonem a atraktivním designem. Výrobky jsou technicky optimalizované a nabízejí vyšší životnost ve srovnání s originálními díly (OE). S MEYLE PD si řidiči mohou být jisti, že dostávají náhradní díly nejvyšší kvality, které zajišťují spolehlivý výkon při zachování atraktivního designu.

Produktová řada Meyle PD zahrnuje řadu dílů, které jsou optimalizovány pro různé oblasti vozidla. Patří mezi ně komponenty řízení, brzdy, tlumicí komponenty, filtry a elektronické komponenty. Každý díl je pečlivě vyvíjen a testován, aby splňoval vysoké standardy Meyle a vyhovoval požadavkům moderních vozidel.

Společnost Meyle PD se zaměřuje na inovativní řešení pro maximalizaci výkonu a designu. Produkty jsou neustále vyvíjeny tak, aby zohledňovaly technologický pokrok v automobilovém průmyslu a poskytovaly řidičům prvotřídní zážitek z jízdy. Se značkou Meyle PD si můžete být jisti, že dostáváte náhradní díly nejvyšší kvality, které jsou funkční i estetické.

Co to znamená PD u Meyle PD?

Zkratka PD u výrobků značky Meyle vymezuje vyšší produktovou řadu sortimentu náhradních dílů. Označení PD nebo také PD Quality je zkratkou anglického výrazu "performance and design", což lze do češtiny přeložit jako "výkon a design". 

Například filtry kabinového vzduchu Meyle PD odstraňují pevné částice a oxidy dusíku (NOx) důkladněji než původní filtry. Brzdové kotouče Meyle PD zase obsahují moderní povrchovou úpravu pro dlouhodobé působení koroze. Kromě toho jsou kotouče Meyle PD vyrobeny z kovové slitiny s vyšším obsahem uhlíku - tím se optimalizuje jejich odolnost proti deformaci i při velkém namáhání a nejtvrdšímu materiálu. 


Produktová řada Meyle HD: lepší než originální vybavení

Produktová řada HD značky Meyle nabízí vysoce kvalitní náhradní díly vynikající kvality, které vydrží déle než originální díly výrobce (OE) - výrobky překračují normy OEM. Díky vylepšené konstrukci a použití vysoce kvalitních materiálů jsou náhradní díly Meyle HD ideálně vybaveny tak, aby odolaly předčasnému opotřebení a poškození. 

Náhradní díly Meyle HD jsou ideální volbou pro náročné jízdní podmínky a náročné používání. Vyznačují se vylepšenou konstrukcí a kvalitou materiálů a nabízejí delší životnost než běžné originální díly. Procházejí přísnou kontrolou kvality a splňují celou řadu mezinárodních norem a certifikací.

  • Komponenty řízení Meyle HD zajišťují přesné řízení a lepší jízdní stabilitu.
  • Pryžokovové díly Meyle HD poskytují vynikající tlumení a zajišťují snížení přenosu hluku a vibrací.
  • Brzdy Meyle HD zajišťují účinný brzdný výkon a spolehlivé zpomalení.
  • Tlumiče Meyle HD zajišťují optimální odpružení a zlepšují jízdní komfort.
  • Chladicí systémy Meyle HD zajišťují účinný odvod tepla a pomáhají předcházet problémům s přehříváním.

Co to znamená HD u Meyle HD?

Zkratka HD u výrobků značky Meyle vymezuje vyšší produktovou řadu sortimentu náhradních dílů. Označení HD nebo také HD Quality je zkratkou anglického výrazu "heavy duty", což lze do češtiny přeložit jako "vysokozátěžové". 

Ve většině případů HD řada nahrazuje a zcela vytlačuje původní standardní řadu výrobků. Meyle vychází ze standardizovaných základních řad a vývojem a testováním tyto díly vylepšují. Při zachování všech dalších technických požadavků (rozměry, funkčnost) dosahují odlišnými konstrukčními vlastnostmi nebo vylepšenými materiály delší životnosti. Toto zlepšení garantují 4letou zárukou. 

Jakou má zkušenost s Meyle značkou e-shop Voton.cz autodíly?

Meyle je značka, se kterou jsme začínali, a která stála u zrodu našeho e-shopu. Vděčíme jí za mnohé, a tak nás k ní váže určitá loajalita. Obecně lze říci, že Meyle zvládá pokrývat většinu běžného sorimentu, a to ve standardní kvalitě. Za rozumnou cenu rozumná kvalita. U filtrů a jiných spotřebních dílů je použití těchto výrobků bezproblémové, zdá se, že průměrná cena i průměrná kvalita zaručují spokojenost. Samozřejmě lez koupit i levněji (například filtry Denckermann nebo Kamoka), ale jde si připlatit i za kvalitnější filtry (například Mann, Bosch). 

Velmi dobrou zkušenost máme s podvozkovými díly Meyle - ramena, tyčky řízení, čepy, silentbloky. Velmi nízká míra reklamací v těchto produktových řadách ukazuje, že použití vhodných výrobních postupů a kvalitních materiálů se značce Meyle rozhodně vyplácí. Mezi zákazníky máme dost lidí, kteří na značku nedají dopustit a dopřávají svým vozům kompletní podvozky Meyle. 

Tam, kde máte možnost výběru, doporučujeme připlatit si za HD kvalitu. Většinou je to příplatek v řádu desetikorun, ale spolehlivost a kvalita je skutečně vyšší. Rozdíly bývají viditelné na první pohled.

Pokud bychom měli v sortimentu najít něco, kde si nejsme moc jisti, byly by to brzdové destičky a kotouče. Naše dlouhodobá zkušenost, a to jak z pohledu prodejce, tak i z pohledu uživatele, je rozpačitá. U některých brzd se totiž stávalo, že nově vyměněné součásti skřípaly. A to jakože dost. Situace se zlepšila vývojem nových materiálů v rámci řady PD. Nicméně stále máme pocit, že průměrná cena a průměrná kvalita v tomto případě skutečně platí.

Samozřejmě lze pořídit levněji - opět můžeme zmínit ještě levnější brzdy Denckermann nebo třeba TRW v podobné cenové relaci. Pokud ale jezdíte svižněji, nebo chcete sázet na jistotu, nebo prostě máte rádi kvalitu, pak doporučujeme například brzdy Brembo, Zimmermann, nebo ještě lépe Textar. Všechny tyto značky mají pověst leaderů v oboru, všechny dodávají do prvovýroby některým automobilkám a za všechny mluví minimální reklamace a perfektní zkušenosti. A ano, všechny považujeme za úplně jinou třídu, než jsou brzdy Meyle. 

Značka Meyle v médiích

MEYLE se těší velkému zájmu médií. Společnost je zmiňována v různých reportážích a článcích, včetně reportáže německé televizní stanice NDR a článku v německém automobilovém časopise "AUTO MOBIL - Das VOX-Automagazin". Tyto reportáže zdůrazňují zejména spolehlivé a vylepšené komponenty MEYLE-HD, které se setkaly s pozitivním ohlasem řidičů automobilů.

  • Reportáž NDR vyzdvihuje díly MEYLE-HD s dlouhou životností a ukazuje, jak optimalizují výkon vozidla.
  • V článku "AUTO MOBIL - Das VOX-Automagazin" je MEYLE prezentována jako důvěryhodný výrobce vysoce kvalitních náhradních dílů pro automobily.
  • MEYLE je pravidelně zmiňována v renomovaných odborných časopisech, jako jsou "Auto Zeitung" a "Auto Motor und Sport". Ve zprávách je zdůrazňována vysoká kvalita a spolehlivost výrobků MEYLE.
     

MEYLE a nezávislý trh s náhradními díly

MEYLE je důvěryhodným partnerem nezávislého trhu s náhradními díly. Společnost dodává dílnám a mechanikům ve více než 120 zemích vysoce kvalitní náhradní díly pro automobily. MEYLE poskytuje zákazníkům přístup k širokému sortimentu náhradních dílů, které se vyznačují spolehlivostí a dlouhodobou kvalitou. Výrobky MEYLE jsou nabízeny specializovanými prodejci po celém světě a zajišťují, že nezávislé dílny mají k dispozici díly potřebné k provádění oprav a údržby vozidel.

S MEYLE si dílny a mechanici mohou být jisti, že dostávají náhradní díly pro automobily, které splňují nejvyšší standardy. Společnost MEYLE se zavázala poskytovat přesná řešení a vyvíjet díly, které splňují potřeby nezávislého trhu s náhradními díly. Značka je známá svými spolehlivými a odolnými výrobky, které bezchybně fungují a mají dlouhou životnost. Kvalita výrobků MEYLE zajišťuje, že vozidla jsou na silnicích bezpečná a spolehlivá.

 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam