Hlavní stránka Blog Voton.cz - novinky z obchodu Odešla legenda driftu - Ken Block

Odešla legenda driftu - Ken Block

03. 01. 2023
|
Voton.cz autodíly
|
Tiskem proběhla zpráva, která rozesmutní každého, kdo alespoň trochu přičichl ke spáleným gumám - Ken Block, slavný americký automobilový závodník a drifter, zahynul. Bylo mu 55 let.

Ken Block se narodil v roce 1967 v Connecticutu a od mládí projevoval zájem o auta. Po studiu na univerzitě v Rhode Islandu se stal úspěšným podnikatelem (byl zakladatelem značky Hoonigan a spoluzakladatelem společnosti DC Shoes) a stal se profesionálním závodníkem a objevil se také ve filmech jako Need for Speed ​​a Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw..
 

Ken Block na závodních tratích i na obrazovkách

Zúčastnil se mnoha různých závodů včetně závodů rally, driftu a závodů s terénními vozy. Jeho největšími úspěchy jsou vítězství v rallycrossu X Games v roce 2010 a druhé místo v sérii rallycrossu World RX v roce 2016. Nepamatujeme si ho ale primárně kvůli závodům, ale díky jeho neotřelým videím, kterými valcoval sledovanost na YouTube. Ken Block byl známý svými úžasnými driftovacími schopnostmi a jeho jméno se stalo synonymem pro adrenalinové jízdy. Jeho nejznámější vozy byly Ford Fiesta ST RX43, Subaru WRX STI, Ford Focus RS RX, Ford Fiesta RX45 a Ford Mustang Hoonicorn RTR V2. Každé auto mělo svůj vlastní styl a Block dokázal předvést neuvěřitelné kousky s každým z nich.
 

Gymkhana

Nejslavnějšími videi byla bezpochyby série Gymkhana. Gymkhana je sportovní disciplína, která se zaměřuje na jízdu autem po okruhu s různými překážkami. Právě Ken Block tuto disciplínu zpopularizoval. Nejde ani tak o jeho tvář, kterou člověk ve videích téměř nezahlédne, ale jeho typický styl jízdy. 

Gymkhana Seven: Wild in the Streets of Los Angeles je akční video, s Kenem Blockem prohánějícím se po ulicích Los Angeles. Video zahrnuje různé akrobatické manévry a triky, které jsou prováděny na vozidlech Ford Fiesta ST RX43 a Ford Mustang RTR. Video také obsahuje mnoho speciálních efektů a zábavných scén.



Gymkhana Eight: Ultimate Exotic Playground je osmý díl z řady Gymkhana - natáčel se v Dubaji a zahrnuje neuvěřitelné akrobatické manévry, které Block provedl ve vozech Ford Fiesta ST RX43 a Ford Focus RS RX.

Gymkhana Nine: Raw Industrial Playground byl pro změnu film odehrávající se v opuštěných továrnách a průmyslových oblastech. Neuvěřitelná technika jízdy podpořená skvělou hudbou i tentokrát vyšla a výsledek překonal vše, co v sérii prozatím vyšlo.



A Gymkhana 10: The Ultimate Tire Slaying Tour:
 



Ken Block bude navždy pamatován jako legendární automobilový závodník a drifter, který dokázal předvést neuvěřitelné kousky s každým vozem, který řídil. Jeho odkaz bude navždy živoucí v srdcích milionů fanoušků po celém světě.


 

Autor článku: Voton.cz (Kdo se stará o obsah?)

Poznámka pod čarou: Nechceme si hrát na to, že jsme jako Voton.cz zcela nezávislým hodnotitelem situace na trhu s autodíly. Předchozí odstavce jsme se ale snažili popsat co nejobjektivněji, jak to umíme. Budeme rádi, pokud nám k tomu napíšete svoje postřehy - rádi text dále obohatíme o Vaše konkrétní připomínky a zkušenosti, aby byl popis prostředí trhu s díly co nejlepší. Pokud si myslíte, že to bylo přínosné čtení, sdílejte článek na Facebooku nebo pošlete odkaz e-mailem všem, koho by to mohlo zajímat. 
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam