Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Textar - hodnocení výrobce a zkušenost s brzdami

Textar - hodnocení výrobce a zkušenost s brzdami

18. 01. 2024
|
Voton.cz autodíly
|

Textar je značka předního výrobce brzdových destiček, vyznačujících se nadstandardní kvalitou, vysokým výkonem, bezpečností a nezaměnitelným komfortem při brzdění.Textar je německá společnost, která poskytuje automobilové díly vícero automobilkám například Škodě. Nabízí hlavně brzdové díly - brzdové destičky, kotouče, lanka ruční brzdy apod. Výroba probíhá v továrnách v Německu, Belgii, Francii a Číně.

Značka Textar byla založena v roce 1913 a spadá pod skupinu TMD Friction. od počátku se věnuje vývoji a výrobě brzdových destiček. Dodávala je již na první sériově vyráběna vozidla Ford T, dále pro Porsche 911, VW Golf, Bugatti Veyron nebo do trucku Renault Magnum.
 

Proč jsou komponenty Textar v brzdových systémech jiných značek?

TEXTAR vyrábí brzdové destičky pro automobilové značky, avšak tyto destičky jsou distribuovány prostřednictvím dodavatelů brzdových systémů. V Evropě jsou nejvýznamnějšími dodavateli brzdových systémů ATE, BOSCH, TRW a zejména BREMBO. Je důležité poznamenat, že žádný z těchto výrobců nevyrábí brzdové destičky samostatně, neboť většinu z nich pro svou první výrobu zakupují od TMD Friction (Textar). Brzdové destičky, dostupné na trhu aftermarketu pod značkami těchto výrobců, pak pocházejí z různých, samostatných zdrojů, tzn. TMD Friction již neposkytuje tyto značky pro aftermarket (s výjimkou Bremba).
 

Textar ve zkratce

Země původu: Německo
Prvovýroba: 50 světlových výrobců vč. koncernů
Specializace: Brzdové destičky, kotouče, třmeny
Zkušenost: Nadstandardní kvalita

 

Jaké náhradní díly Textar doporučit?

 

Brzdové destičky Textar

Brzdové destičky TEXTAR jsou využívané pro běžnou ale i závodní jízdu. Dnes se řadí mezi značky, nabízející největší nabídku produktů a služeb pro významné automobilky světa. V sektoru užitkových vozidel 70 % vozů vybavených bubnovými brzdami a 50 % vozidel s kotoučovými brzdami opouští výrobní linku s obložením nebo destičkami Textar.

Brzdová obložení od TEXTARu jsou vytvářena z více než 160 různých směsí, přičemž některé z těchto směsí obsahují více než 20 různých surovin. Tyto směsi jsou pečlivě vybírány v souladu s konkrétními vozidly, jejich brzdovými systémy, výkony motoru, jízdními podmínkami a požadovanými brzdovými vlastnostmi.

TEXTAR ePad brzdové destičky byly původně vyvinuty s ohledem na počáteční výrobu a zejména pro japonský a americký trh, kde je vysoká prašnost třecího materiálu destiček a vysoký komfort brzdění klíčovými požadavky. Pro vytvoření této nové generace třecích materiálů použil Textar nejmodernější technologii. Brzdové destičky řady TEXTAR ePad byly vytvořeny s ohledem na individuální potřeby konkrétních vozových modelů automobilek, jako jsou Audi, BMW, Chrysler, Mercedes-Benz, Mini, Seat, Škoda, Volvo, VW. Tyto destičky jsou k dispozici pro obě nápravy (přední i zadní).

Díky použití speciálního světlého keramického materiálu, který nahrazuje černý uhlík ve směsi, se při brzdění nevytváří černý prach, který se obvykle usazuje na hliníkových kolech. To znamená, že kola zůstávají čistší a případný prach lze snadno smýt. Keramický materiál zároveň snižuje riziko nepříjemných zvuků při brzdění, jako je pískání.

 

 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam