Hlavní stránka Blog Vybíráme a nakupujeme autodíly Úložné prostory na auto při cestě na dovolenou

Úložné prostory na auto při cestě na dovolenou

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Žádné auto není nafukovací, pokud tedy zrovna nemáme na mysli nafukovací matraci ve tvaru auta, a čas od času může nastat situace, že vám v něm prostě dojde místo. Tato situace velice často nastává při odjezdu na dovolenou, kdy se lidé častokráte uchylují k tomu, že auto nacpávají věcmi doslova až po střechu, čímž ale snižují výhled z vozu a ruku v ruce s tím snižují i svou bezpečnost. A takto riskovat se opravdu nevyplatí zejména při tisíci kilometrových přesunech. 
 

Pokud tedy v nejbližší době, po opadnutí všech opatření, máte v plánu odjet na dovolenou, pak se rozhodně připravte důkladně předem, a pakliže víte, že kufr vašeho auta není dostatečně velký, tak zvažte řešení ve firmě střešního nosiče a nebo nosiče na kola. Ty vám totiž mohou pomoci vyřešit téměř neřešitelný problém s nedostatkem úložného prostoru. A to aniž byste museli investovat do drahých přívěsných vozíků či nedejbože do výpujčky prostornějšího auta.  
 

Střešní nosiče jsou dostupné ve více variantách. Kterou si vybrat? 

Pro zvýšení úložného prostoru můžete zvolit například klasické příčné střešní nosiče, jež se připevňují na takzvané hagusy, které se zas montují rovnou ke karoserii. Bez nich vám tedy byly tradiční příčné střešní nosiče k ničemu.  
 

Vůbec nejlepší volbou pro zvětšení prostoru, kam můžete uložit své věci při cestě na dovolenou, jsou ale střešní boxy. Tyto autoboxy totiž nabízejí opravdu dostatek místa k umístění věcí, jež se vám už nevešly do kufru. A zároveň věci chrání před deštěm, neboť jsou uzavíratelné. Ani jejich umístění na auto není nikterak namáhavý proces, jsou lehké a snadno přenositelné. Jejich drobnou nevýhodou je, že mohou lákat zloděje, nicméně kvalitní střešní nosiče jsou proti zlodějům dobře zabezpečeny.  
 

Nosiče na kola vás zbaví problémů s převážením kol 

Na zimní dovolenou se vám budou hodit nosiče lyží, v létě se zas určitě neobejdete bez praktického nosiče na kola. Ty jsou dvojího typu - buď střešní nosiče na kola, nebo nosiče na kola, jež se umísťují na tažná zařízení. Samozřejmě není nic zábavnějšího než protahovat sjezdovky mezi kufry a autosedačkami dětí. Nicméně všichni nejsme odborníci na hru „tetris“.  
 

Osobně za praktičtější považuji druhý zmiňovaný typ. Jednak nehrozí, že si poškrábete lak auta, když dáváte kolo na střechu a zároveň nemusíte být při jízdě tolik opatrní, abyste náhodou nenatrefili na nějakou nízkou překážku. 

 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam