Hlavní stránka Blog Opravujeme auto Zabezpečení alu kol – jaké jsou možnosti?

Zabezpečení alu kol – jaké jsou možnosti?

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Alu kola jsou jednoznačně nejkradenější součástí vozidel. Jsou relativně jednoduše sundatelná a na trhu mají velkou likviditu. Neexistuje žádný systém, jak je dohledat a tím zlodějům nic nebrání je jednoduše prodat. Stejně tak jako zabezpečujete svůj dům, tak i u litých kol lze zlodějům znepříjemnit den. Obecně platí, že do krádeží zabezpečených kol se zloději spíše nepouští. Sundání kompletní  zabezpečené sady je časově náročné a riziko vyrušení je obrovské. Nekompletní sada alu kol je bezcenná. 
 

Krádeže alu kol jsou Policií České republiky řešeny jak v uzavřených garážových prostorách, tak i na vysoce frekventovaných místech. Drzost zlodějů je skutečně vysoká. 
 

Krádež samotná je jednou stránkou mince. Druhou stránkou mince je poškození při krádeži. Krádež jako taková je závod s časem. Rozhodně se s automobilem nezachází podle servisní příručky. Základním pravidlem krádeže je rychle zvednout automobil, jakkoliv sundat litá kola a zmizet. Standardem po krádeži alu kol jsou poškozené prahy od heverů a omlácené okolí blatníků. Opravy podvozku jsou téměř nemožné a lak sice opravit lze, ale taková situace znehodnocuje cenu vozidla i profesionálním provedení opravy. 
 

 

Jak snížit riziko krádeže litých kol na minimum? 

 

Jednoduše a to použitím bezpečnostních šroubů na elektrony. Ano už posloucháme moudra spousty diskutujících na Facebooku, že všichni zloději jsou vybavení. Vybavení zlodějů je široké, ale bezpečnostní šrouby znamenají komplikaci. Bezpečnostní šrouby lze poznat na první pohled. Na parkovišti u kina je mnoho dalších majitelů bez bezpečnostních šroubů. Bezpečnostní šrouby zloděje jednoduše motivují k okradení jiného vozidla. Samozřejmě bezpečnostní šrouby sundat lze a není to ani těžké, pokud máte čas a klid. Bezpečnostní šrouby pro zloděje znamenají minimálně 30 minut navíc, a to je rozhodující čas. 
 

Cena pojistných šroubů je směšná v porovnání s opravou laku, podvozku včetně nové sady alu kol a pneumatik. 



Standardně je použit jeden bezpečnostní šroub na kolo, ale kreativitě se meze nekladou a je možné použít několik šroubů na různá kola. Zloději si vykrádaný vůz dobře ohledají.

Přečtěte si také:
Ztracený bezpečnostní šroub? Jak tomu předejít.
 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam