Hlavní stránka Blog Autodíly podle kategorie Autobaterie 225 Ah – výkon užitková vozidla

Autobaterie 225 Ah – výkon užitková vozidla

10. 01. 2024
|
Voton.cz autodíly
|

Autobaterie s kapacitou 225 Ah je určena především pro komerční a užitková vozidla vyžadující vysoký výkon, jako jsou kamiony, autobusy a hasičská vozidla. Takové baterie mají dlouhou životnost a jsou odolné proti cyklickému zatěžování, což přináší významné úspory provozních nákladů. Důležité vlastnosti zahrnují bezúdržbovost, nízké samovybíjení a vysoký startovací proud. Specifikace produktu od Varty zahrnují nízký vnitřní odpor, odolnost proti extrémnímu chladu, ochranu proti zpětnému zápalu a vibracím, což je možné díky legování mřížky na bázi vápníku a stříbra, Acid Reserve Design a technologii labyrintového víka. Navíc, autobaterie Varta Promotive Silver 225 Ah má kapacitu 225Ah s napětím 12V, vydrží skladování až 18 měsíců bez újmy na výkonu a je připravena k okamžitému použití.

Přehled a význam autobaterie 225 Ah pro užitková vozidla

Autobaterie s kapacitou 225 Ah se stávají důležitým prvkem pro komerční vozidla, jako jsou kamiony, autobusy nebo užitková vozidla. To je dáno jejich schopností odolávat extrémním zatěžováním a vibracím, kterým jsou tyto druhy vozidel vystavovány během svého každodenního provozu. Podívejme se na hlavní výhody silných autobaterií pro užitková vozidla a rozdíly ve výkonu mezi autobateriemi 225 Ah a standardními modely.

Výhody silných autobaterií pro užitková vozidla

Mezi hlavní výhody autobaterie 225 Ah patří:

  • Dlouhá životnost i při častém cyklickém zatěžování
  • Odpovídající startovací proud pro komerční přepravu
  • Nízká spotřeba vody a snížení celkových provozních nákladů
  • Odolnost vůči extrémním teplotám a vibracím

Rozdíly mezi startovacími bateriemi 225 Ah a autobateriemi s nižší kapacitou 

Čím silnější je autobaterie, tím větší mají schopnost poskytnout delší dobu provozu bez nabíjení. Autobaterie 225 Ah jsou určeny především pro užitková vozidla a segmenty, kde je odolnost a trvale dobrý výkon klíčovou požadavkem. 225Ah autobaterie se od autobaterií s nižší kapacitou liší v následujících bodech:

  1. Rozdíly ve výkonu: Díky své větší kapacitě mají autobaterie s kapacitou 225 Ah výkon než startovací autobaterie s nižší kapacitou. To znamená, že jsou schopny poskytnout vyšší startovací proud pro nastartování vozidla a napájení další elektrických spotřebičů ve vozidle.
  2. Rozdíly v rozměrech: Vzhledem k jejich větší kapacitě mají autobaterie s kapacitou 225 Ah obvykle větší rozměry než startovací autobaterie s nižší kapacitou. To může být důležitý faktor při výběru baterie pro konkrétní vozidlo.
  3. Rozdíly v ceně: Vzhledem k jejich větší kapacitě a výkonu jsou autobaterie s kapacitou 225 Ah obvykle dražší než startovací autobaterie s nižší kapacitou. To by mělo být zohledněno při rozhodování o nákupu.
  4. Rozdíly v použití: Autobaterie s kapacitou 225 Ah jsou obvykle určeny pro těžší vozidla nebo pro vozidla s vyšším elektrickým zatížením. Startovací autobaterie s nižší kapacitou jsou vhodné pro běžné osobní automobily a menší vozidla.
  5. Rozdíly v životnosti: Díky své větší kapacitě a výkonu jsou autobaterie s kapacitou 225 Ah obvykle odolnější a mají delší dobu životnosti než startovací autobaterie s nižší kapacitou. 

225Ah autobaterie jsou již z výroby zamýšleny pro provoz v dodávkách a komerčních vozidlech. Autobateorie je technologicky přizpůsobena pro poskytnutí zvýšené odolnosti proti vibracím a extrémním zatěžováním typickým pro komerční vozidla.
 

Autobaterie 225 Ah cena – investice versus dlouhodobá úspora

Při hledání optimální autobaterie je důležité zvážit, zda vyšší pořizovací cena přinese dlouhodobější úspory prostřednictvím kvalitního výkonu a dlouhé životnosti. Investice do vysoce kvalitní autobaterie s kapacitou 225 Ah může snížit náklady na údržbu a zlepšit celkovou spolehlivost vozidla.

Vliv ceny na kvalitu a výkon autobaterií

Cena autobaterie 225 Ah může být varovným signálem kvality a výkonu. Obvykle platí, že vyšší pořizovací cena reflektuje lepší technologii a delší životnost produktu, což znamená snížení dlouhodobých provozních nákladů. Vyšší cena autobaterie může také zahrnovat více pokročilých bezpečnostních funkcí, jako je ochrana proti vibracím, zpětnému zápalu a přehřátí.

Porovnání cen autobaterií 225 Ah mezi předními značkami

V porovnání mezi předními značkami, jako jsou Varta, Exide, Bauer, Banner a Bosch, se cenové rozpětí pohybuje od přibližně 6000 Kč do 7000 Kč včetně DPH. Při výběru autobaterie je důležité porovnávat nejen ceny, ale také výkonnostní charakteristiky a hodnotu nabízených parametrů. Některé značky mohou nabízet lepší záruky nebo pokročilé technologie, které ospravedlňují vyšší cenu.

Porovnání cen autobaterií 225 Ah mezi různými značkami a jejich technologickými řešeními může pomoci zákazníkům najít vhodnou investici do autobaterie, která sníží dlouhodobé náklady na údržbu a zlepší spolehlivost vozidla.
 

Kde najít autobaterie 225 Ah akce a nabídky

Při hledání autobaterie 225 Ah akce či nejlepší nabídky autobaterií je vhodné zaměřit se na specializované prodejce autobaterií a odborné e-shopy. Tyto prodejny a e-shopy nabízejí široký sortiment baterií a často přicházejí s výhodnými nabídkami pro zákazníky.

Mnohdy mají specializované prodejny a e-shopy navíc služby, které zákazník ocení, jako je prodloužená záruka, bezplatná likvidace staré baterie nebo možnost odběru přímo v prodejně či v místě provozovny. Díky tomu jsou tyto prodejny či e-shopy ideální volbou pro nalezení autobaterie 225 Ah prodej za výhodnou cenu.

Chcete-li dosáhnout skutečně skvělých cen, je dobré sledovat sezónní slevy a speciální kampaně, které často nabízí výhodné ceny za kvalitní baterie od známých značek, například Varta, Exide, Bauer, Banner či Bosch. Takto ušetříte za investici do silné autobaterie, která vám zajistí dlouhou životnost a výkonnost pro váš komerční či užitkový vůz.

Nejlepší autobaterie 225 Ah na trhu a jejich porovnání

Při hledání nejlepší autobaterie 225 Ah je důležité porovnávat je na základě výkonu, bezpečnostních funkcí, technologie, životnosti a celkové hodnoty za cenu. Varta Promotive Silver vyniká ve své kategorii díky řadě vyspělých funkcí a technologických inovací. Analýza recenzí a srovnání zákaznických hodnocení napříč značkami jako Bosch, Banner, Exide či Bauer na trhu poskytuje spotřebitelům důležité informace pro informovaný výběr.

Pro lepší orientaci a přehlednost při výběru nejlepší autobaterie 225 Ah, se podívejme na srovnávací tabulku:

Značka Model Životnost Technologie Cena
Varta Promotive Silver 225 Ah Vysoká SHD $$
Bosch T4 027 225 Ah Střední - $
Banner Buffalo Bull 225 Ah Vysoká - $$
Exide Maxxima 225 Ah Střední AGM $$$
Bauer Truck Line PRO 225 Ah Střední - $

Vyšší kvalita, delší životnost a pokročilejší technologie se zpravidla odráží ve vyšší ceně autobaterie. Díky autobaterie 225 Ah test a tržnímu srovnání, je možné získat přesnější informace ohledně kvality, výkonu a hodnoty za peníze.


Autobaterie Varta Promotive Silver 225 Ah 

Autobaterie Varta Promotive Silver s kapacitou 225 Ah je vysoce kvalitní baterií, která je vhodná pro nákladní vozidla, autobusy a další těžkou techniku. Tato autobaterie je vybavena technologií, která zajišťuje vysoký výkon a spolehlivost při každodenním používání. Díky svému designu je odolná vůči otřesům a vibracím, což zvyšuje její životnost a spolehlivost. Recenze uživatelů potvrzují vysokou výdrž a robustnost této autobaterie. Díky svému výkonu a spolehlivosti je autobaterie Promotive Silver oblíbenou volbou pro profesionální uživatele, kteří potřebují spolehlivý zdroj energie pro svá vozidla. Díky svému výkonu a spolehlivosti je autobaterie Promotive Silver oblíbenou volbou pro profesionální uživatele, kteří potřebují spolehlivý zdroj energie pro svá vozidla. Celkově lze tedy konstatovat, že autobaterie Varta Promotive Silver 225 Ah je kvalitní volbou pro náročné profesionální využití. 

Výrobce baterií Varta

Varta je jedním z předních výrobců baterií na trhu s dlouholetou tradicí a spolehlivostí. Společnost Varta byla založena již v roce 1887 a od té doby se specializuje na výrobu a inovace baterií pro různé druhy zařízení. Jejich sortiment zahrnuje nejen klasické alkalické baterie, ale také dobíjecí baterie, baterie pro průmyslové aplikace a lithium baterie. Varta si zakládá na kvalitě svých výrobků a investuje do technologického vývoje, což z ní činí vyhledávaného dodavatele baterií pro domácnosti i průmyslové zákazníky. Díky svému širokému portfoliu a inovacím je Varta synonymem pro spolehlivost a výkon v oblasti baterií.

Autobaterie Bosch T4 027 225 Ah

 Recenze autobaterie Bosch T4 027 225 Ah je velmi pozitivní. Tato autobaterie je známá pro svou spolehlivost a vysokou výkonost. S kapacitou 225 Ah poskytuje dostatek energie pro spolehlivé startování motoru i při nízkých teplotách. Díky svému designu je snadné ji instalovat do většiny vozidel a její konstrukce zaručuje odolnost vůči otřesům a vibracím. Díky využití moderní technologie je také odolná vůči vysokým teplotám a ztrátě výkonu v průběhu času. Uživatelé si také cení dlouhé životnosti této autobaterie a nedostatku potřeby údržby. Celkově je autobaterie Bosch T4 027 225 Ah vysoce doporučována pro svou spolehlivost a vysoký výkon, což ji činí ideální volbou pro náročné řidiče, kteří očekávají maximální spolehlivost a výkon svého vozidla.

Výrobce baterií Bosch

Bosch je jedním z předních výrobců baterií na trhu. Společnost se specializuje na širokou škálu baterií pro různé aplikace, včetně průmyslových, automobilových a spotřebních elektronických zařízení. Bosch baterie jsou známé pro svou spolehlivost, vysoký výkon a dlouhou životnost. Společnost je také inovátorem v oblasti technologií pro udržitelnost a ekologické výroby. S důrazem na kvalitu a výkon svých produktů si Bosch získal pověst spolehlivého dodavatele baterií pro různé odvětví průmyslu a spotřebitelů po celém světě. 

Autobaterie Banner Buffalo Bull 225 Ah

Autobaterie Banner Buffalo Bull 225 Ah je obvykle hodnocena jako výkonná a spolehlivá volba pro vozidla, která vyžadují vysoký výkon a spolehlivost. Díky své kapacitě 225 Ah poskytuje dostatek energie pro spuštění motoru a provoz elektroniky v vozidle. Uživatelé uvádějí, že tato autobaterie je odolná vůči extrémním teplotám a dobře se chová i v náročných podmínkách. Díky svému designu je také snadné ji instalovat do vozidla. Někteří uživatelé však mohou považovat její vysokou cenu za nevýhodu, ale obecně se jedná o vysoce kvalitní produkt, který splňuje očekávání řidičů. Banner Buffalo Bull 225 Ah je vhodná volba pro ty, kteří hledají spolehlivou autobaterii s vysokým výkonem pro své vozidlo. 

Výrobce baterií Banner

Banner je rakouský výrobce baterií s více než 80 letou tradicí. Společnost je známá svou výkonností a kvalitou v oblasti akumulátorů pro osobní automobily, dodávky, nákladní auta a zemědělské stroje. Výrobce se také zaměřuje na vývoj a výrobu ekologických baterií pro automobilový průmysl. Banner je odpovědným výrobcem a dbá na udržitelnost ve výrobě baterií. Díky své dlouholeté zkušenosti a inovativnímu přístupu je společnost Banner jedním z předních výrobců baterií v Evropě. Jejich produkty jsou vysoce ceněny pro svou spolehlivost a výkonnost.

Autobaterie Exide Maxxima 225 Ah

 Recenze autobaterie Exide Maxxima 225 Ah ukazuje, že tato baterie je vysoce výkonná a spolehlivá. S kapacitou 225 Ah poskytuje dostatek energie pro spolehlivé spouštění motoru a napájení elektronických systémů vozidla. Díky svému dlouhému cyklickému životu je vhodná pro časté vybíjení a nabíjení, což je ideální pro vozidla s intenzivním využitím. recenze také zdůrazňují nízkou samovybíjecí rychlost, což znamená, že baterie udržuje svou kapacitu i při dlouhodobém nevyužívání. Uživatelé si také pochvalují snadnou instalaci a odolnost vůči otřesům a vibracím. Celkově je recenze autobaterie Exide Maxxima 225 Ah velmi pozitivní, což potvrzuje, že tato baterie je skvělou volbou pro motoristy, kteří hledají spolehlivý a výkonný zdroj energie pro své vozidlo.

Výrobce baterií Exide

Výrobce baterií Exide je jedním z předních dodavatelů akumulátorů a nabíjecích systémů pro průmyslové, automobilové a výrobní aplikace po celém světě. S více než 130 lety zkušeností je Exide jedním z nejvýznamnějších a nejvýznamnějších světových výrobců baterií. Společnost se specializuje na vývoj, výrobu a distribuci široké škály baterií a bateriových technologií pro různé trhy, včetně automotive, průmyslu, námořnictva a dalších. Exide se také zaměřuje na inovace a udržitelnost, aby byl schopen poskytovat spolehlivé a ekologicky šetrné produkty svým zákazníkům.

Autobaterie Bauer Truck Line PRO 225 Ah

Autobaterie Bauer Truck Line PRO 225 Ah je vysoce výkonná baterie navržená pro těžká užitková vozidla a nákladní auta. Tato autobaterie je vybavena technologií Calcium-Calcium, která zajišťuje vysoký výkon a dlouhou životnost. Díky své kapacitě 225 Ah je schopna spolehlivě napájet vozidlo i při dlouhých cestách nebo při náročných provozních podmínkách. Autobaterie Bauer Truck Line PRO je také vybavena speciálním povrchem, který zabraňuje úniku kyseliny, což výrazně zvyšuje bezpečnost a snižuje riziko poškození vozidla. Uživatelé ocení také její nízkou úroveň samovybíjení a snadnou údržbu. Celkově je autobaterie Bauer Truck Line PRO 225 Ah skvělou volbou pro majitele nákladních vozidel, kteří hledají spolehlivou a výkonnou baterii s dlouhou životností a bezpečnostními prvky. 

Výrobce baterií Bauer

Výrobce baterií Bauer je známý svými výkonnými a spolehlivými produkty, které jsou vhodné pro různé druhy elektronických zařízení. Společnost se specializuje na výrobu lithiových baterií s vysokou kapacitou a dlouhou životností, což je dělá ideální volbou pro profesionální a osobní použití. Bauer baterie jsou řešením pro mnoho spotřebitelů, kteří hledají kvalitní a trvanlivé zdroje energie pro své zařízení. Díky inovativním technologiím a důkladné kvalitní kontrole si získal Bauer významné postavení na trhu a důvěru zákazníků po celém světě.

 

Lze použít startovací baterii 225 Ah v osobním automobilu?

 Ano, můžete použít startovací baterii 225 Ah v osobním automobilu, pokud její rozměry odpovídají rozměrům vaší stávající baterie a pokud je její nabíjecí a startovací proud dostatečný pro váš automobil. Je však důležité si ověřit, zda bude baterie kompatibilní s vaším vozidlem a zda splňuje všechny požadované normy a specifikace.

Typy autobaterií: kyselinové, gelové, a AGM 

Autobaterie jsou k dispozici v různých typech, které se liší svými vlastnostmi a využitím. Mezi nejběžnější typy autobaterií patří kyselinové, gelové a AGM (Absorbent Glass Mat) baterie.

  • Kyselinové baterie jsou nejrozšířenějším typem autobaterií a mají kapacitu pro dodávání vysokého výkonu pro spouštění vozidla. Tyto baterie obsahují kyselinu sírovou a mají kapalný elektrolyt.
  • Gelové baterie obsahují elektrolyt ve formě gelu, což je silnější a méně tekuté než u kyselinových baterií. Tyto baterie mají větší odolnost vůči vibracím a mohou být umístěny v různých polohách, což je činí vhodnými pro méně tradiční aplikace.
  • AGM baterie (Absorbent Glass Mat) mají skleněný separátor absorbovaný elektrolytem, což způsobuje, že elektrolyt zůstává v blízkosti desek baterie. Tyto baterie mají vysokou kapacitu pro krátkodobé výkony a mají dlouhou životnost.

Každý typ autobaterie má své vlastní výhody a nevýhody, a to se liší v závislosti na konkrétním použití. Je důležité zvážit potřeby a požadavky vozidla při výběru vhodného typu autobaterie. 

Jak souvisí kapacita s výkonem autobaterie?

Kapacita a výkon autobaterie jsou klíčovými faktory pro správné fungování motorového vozidla. Kapacita udává množství elektrické energie, které autobaterie může uchovávat a dodávat, zatímco výkon se týká schopnosti baterie dodávat dostatečný proud pro spuštění motoru a napájení různých elektronických zařízení v vozidle. Vyšší kapacita znamená delší dobu, po kterou baterie udrží svůj výkon, což je zejména užitečné pro vozidla s vysokou energetickou spotřebou.

Kapacita se měří v ampérhodinách (Ah) a značí, kolik elektrické energie může baterie uchovat a poskytnout.

Výkon autobaterie se pak měří v amperhodinách (Ah), což jsou ampéry, které baterie může poskytnout po určitý čas, nebo v proudovém výkonu za studena (CCA), což je schopnost baterie poskytnout určitý proud při nízkých teplotách. 

Výkon autobaterie závisí na kapacitě a měří se ve voltech (V). Baterie s vyšší kapacitou a výkonem budou schopny dlouhodobějšího a spolehlivějšího provozu vozidla. Je důležité vybrat baterii s dostatečnou kapacitou a výkonem, která splňuje požadavky konkrétního vozidla a jeho elektrických spotřebičů. 

Pokud má vozidlo baterii s nedostatečnou kapacitou, může se stát, že nebude schopné spustit motor, zatímco nízký výkon autobaterie může vést k problémům s elektronikou a nedostatečným dodáváním energie pro různá zařízení.

Je důležité pravidelně kontrolovat kapacitu a výkon autobaterie a v případě potřeby ji vyměnit, aby se zajistila spolehlivá a bezpečná provozování vozidla. 

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam