Hlavní stránka O nás - Voton.cz prodávají autodíly od roku 2011

O nás - Voton.cz prodávají autodíly od roku 2011

Voton.cz autodíly = firma Voton trade, s.r.o.

Firma Voton trade, s.r.o., se zabývá prodejem autodílů pro osobní vozidla a příslušenstvím od roku 2011. Sortiment zahrnuje originální díly, prvovýrobu i druhovýrobu napříč všemi kategoriemi a automobilovými značkami. Dodáváme motorové díly, karosařinu, servisní a spotřební díly, oleje a další provozní kapaliny, podvozkové i výfukové díly, spojky apod. V nabídce máme také vybavení pro servisy a opraváře, nářadí, speciální přípravky i spotřební materiál.

Firma sídlí v Českých Budějovicích, kde má také kamennou prodejnu a sklad. Nákup přes pult je doplněn nákupem v e-shopu Voton.cz s možností nechat si autodíly zaslat kamkoliv v České republice. V okolí Českých Budějovic pak nabízíme možnost rozvozu našimi vozy. Propojení lokální kamenné prodejny a prodeje do celé České republiky skrze e-shop kombinuje výhody obou způsobů.

 

Kde nás najdete?

V ulici K. Světlé (ulice spojující Budvar a Terno), naproti Feroně. Hlavní vchod je přímo z této ulice, před prodejnou jsou 3 parkovací místa pro pohodlné zaparkování a odnesení nákupu. 
 

Zaměření značky Voton.cz autodíly

Když jsme začínali v roce 2011 s prodejem autodílů, věděli jsme, že nechceme být "klasická" prodejna. Že chceme obchod s náhradními díly pojmout trochu jinak. A vzhledem k našemu osobnímu založení jsme zvolili koncept malé rodinné firmy, která se snaží si to dělat po svém, osobně a alternativně.

Jako e-shop, který potřebuje konkurovat nejen ve fyzicky dané geografické oblasti (v Českých Budějovicích nebo v jižních Čechách), ale má konkurenty po celém internetu, rozhodli jsme se jít druhou strategií tvorby cen autodílů. Občas přicházejí zákazníci: Lepší cenu, než máte vy, jsem nikde neviděl. A dodají: Chtěl bych se zeptat na možnosti slev. Je to důsledek toho, že první strategie je starší a působí u nás delší dobu a strategie druhá se objevuje až s nástupem e-shopů s autodíly na trh. Snažíme se jim tedy vysvětlovat, že díky tomu, že ceny tvořeny jinak než při vycházení z doporučených cen, není příliš prostoru pro individuální slevy nebo pro bonusové programy s lákavými materiálními náhradami. 

Víme, že pro ty největší servisy nejsme příliš zajímavým partnerem - například dopravu rozvozem máme zpoplatněnou, zatímco konkurence zaváží zdarma. Na druhou stranu ale víme, že díky tomu, že se nám povedlo dobře nasmlouvat dodavatele, a díky tomu, že nemáme moc velké oči a marže si držíme tak, abychom byli spokojeni i my i Vy, máme ceny takové, abychom mohli být vážným konkurentem v Českých Budějovicích a přitom drželi krok s konkurenty napříč internetem. 

Jsme firma, která má minimální náklady na provoz, ačkoliv máme poměrně velké prostory. Díky dlouhodobým kontaktům jsme již od začátku dostali poměrně dobré podmínky od dodavatelů, které se v posledních letech povedlo díky novým smluvním partnerům a velkým obratům ještě zlepšit. Přeskočili jsme jeden z článků v dodavatelském řetězci, a tak můžeme tedy nabídnout opravdu dobré ceny. A slevy? Ano, občas omezené slevy nabízíme, ale směřujeme to tak, aby slevu do 5% mohl získat každý, bez ohledu na to, jestli má nebo nemá IČ. Nebo jestli bere díly za 5000 Kč ročně nebo týdně.
 

Voton.cz prodejcem autodílů od roku 2011 - od začátků z garáže po autodíly, o kterých se mluví

Firma vznikla na podzim 2011 jako malý "garážový" e-shop zaměřený na prodej autodílů.  Sortiment byl omezen výhradně na značku Meyle a automobilku BMW. Prodejem dílů přes e-shop jsme zúročili výhodné podmínky od dodavatele a know-how servisu těchto vozů. Velkým posunem bylo rozhodnutí vybudovat na Borku, odkud byl e-shop řízen, malé výdejní místo. Spolu s tím přišly i zajímavější smlouvy s novými dodavateli i s přepravci.


Změna loga Voton.cz autodíly

2017

Zásadním se ale stal rok 2017, kdy padlo rozhodnutí rozšířit firmu na všech frontách - personálně, investičně, sortimentem, e-shopově, fyzicky. Co všechno jsme změnili?

  •        nové logo
  •        nový e-shop
  •        rozšíření sortimentu na všechny značky aut (750 000 dílů v e-shopu)
  •        rozšíření nabídky OEM dílů (2 000 000 položek k objednání)
  •        zavedení rozvozů po ČB
  •        platba kartou ve výdejním místě na provozovně
  •        rozšíření nabídky přepravců o Zásilkovnu

 

2018

V roce 2018 přišla další velká změna. Otevřeli jsme první pořádnou prodejnu autodílů přímo v Českých Budějovicích, v ulici Karoliny Světlé, mezi Ternem a Budvarem. Naplnili jsme nový sklad až po střechu, přibrali pár nových pracovních sil, přikoupili další rozvozová auta. Dojednali jsme další rozšiřování sortimentu, včetně karosářských dílů a olejů.     
 


2019

Růst firmy během celého roku se promítá ve všech aspektech:

  • máme více zaměstnanců, na prodejně i ve skladu,
  • rozšiřujeme vozový park, prodlužujeme závozové trasy až do Jindřichova Hradce, Veselí nad Lužnicí,
  • navyšujeme skladové zásoby,
  • opět skupujeme další várky originálních dílů z autorizovaných servisů,
  • rozšiřujeme sortiment o další značky, například oleje Eurol, které si hýčkáme na skladě
  • navyšujeme rozpočet pro marketingový plán, 
  • a hlavně na sklonku roku výrazně rozšiřujeme prodejní prostory.

Kromě toho si úspěšně projdeme také pár kontrolami od úřadů, pousmějeme se nad pár pokusy o pomluvy od konkurence a vyřešíme pár dlouhodobějších provozních záležitostí. 

2020

Koronavirová krize zasáhla i trh s autodíly. Na jaře 2020 jsme preventivně uzavřeli prodejnu a fungovali primárně jen na přepravě nebo na vlastních rozvozech. Pro naše českobudějovické zákazníky jsme vymysleli speciální výdejní šuplík, kterým jsme vydávali objednávky na naší prodejně. A dostali jsme se s ním i na stránky místního tisku. Po uvolnění opatření jsme najeli zpět do běžného tempa. Objemy prodejů stabilně rostou. 

Novinky, které jsme letos představili: 

  • úprava prodejní plochy a provozního zázemí - zdvojnásobení skladových i prodejních prostor
  • modernizace vybavení prodejny
  • spuštění projektu Výdejní místo Voton.cz v okolních okresních městech
  • rozšíření rozvozových tras a posílení počtu rozvozových vozidel
  • spuštění zakázkové výroby potisku SPZ
  • rozšíření sortimentu o výrobky Würth
  • ve spolupráci s českobudějovickou Drbnou s námi mohli soutěžící ve velké letní soutěži Najdi u Voton vyhrát 30 cen

Letos jsme také ustáli násilné vyloupení prodejny i další namátkové kontroly úřadů. 



 

2021

I přes koronavirová opatření rozšiřujeme sortiment i dosah. Máme kromě prodejny 4 výdejní místa ve větších městech Jihočeského kraje

Konkurenci se nelíbí, že jim lezeme do zelí, a tlačí na naše společné zákazníky, aby odmítali díly dovážené našimi dodávkami. A tak zcela proti marketingovému pravidlu strháváme polepy z rozvozových aut a rozvážíme díly inkognito těm, kteří ví, že u nás mohou objednat kdykoliv levněji a bez nátlaku rámcové smlouvy.

Pipláme si skladové zásoby i skladový systém a připravujeme se na další velký posun, který nás čeká příští rok. 



 

2022

Měníme řešení e-shopu a na něj navázaný skladový a účetní systém. Posouváme se k řešení, jaké používají i ty největší autodílařské distribuční firmy v Evropě. Má to spoustu porodních bolestí, ale otevírají se nové cesty, kam můžeme vykročit. 

Připravujeme se na další rozvoj, který nová platforma bude umožňovat. 

Jsme v situaci, kdy jsme rosteme tak, že jsme personálně na hraně provozních kapacit - rozjíždíme tedy nábor nových zaměstnanců. 

Přibrali jsme nového dodavatele a rozšiřujeme spolupráci s některými stávajícími. Šíře nabízených produktů roste. V e-shopu máme ke 2 000 000 položek. 

Otevíráme novou oblast - máme obchoďáka pro Jindřichohradecko. Každý den zavážíme celé jižní Čechy, od Dačic přes Tábor a Písek až po Lipensko. Spolu s tím jde ruku v ruce také nákup nových aut do firemní flotily.

Připravujeme další expanzi pro rok 2023.

 



 

 Přehled současného sortimentu

V prodejně a na e-shopu Voton.cz můžete objednat a zakoupit: 

  • Náhradní díly většiny značek na trhu. Sortiment pokrývá všechny cenové kategorie dílů - od levných náhrad přes optimální střed až po prémiové značky a prvovýrobu.
  • Karosářské díly. Jsme schopni dodat karosářské díly v rozsahu uceleného sortimentu ACI.
  • Oleje a provozní kapaliny. Jsme certifikovaným partnerem distribuce Castrol v ČR, dále nabízíme oleje Shell, Mobil, levnější oleje Dexoll nebo originální oleje (VAG, BMW, Opel, Ford aj.). 
  • Originální díly. Spolupracujeme s obchodními partnery některých značek a dodáváme kompletní sortiment originálních dílů z české distribuce. Patří sem například Škoda, Volkswagen, Seat, Mazda, BMW, Opel, Ford, Kia aj. 
  • Výprodej originálních dílů ze skladu. Vykupujeme sklady po zrušených autorizovaných servisech nebo po restrukturalizaci skladů. Pro některé značky tak máme k dispozici nové originální díly za naprosto bezkonkurenční cenu. Mnohdy jde o díly, které již nejsou standardně k zakoupení u prodejců. Týká se to především BMW, dále pak Ford, Opel, Chevrolet, Daewoo. 
  • Univerzální díly a příslušenství. Od autobaterií přes výfukových trubek až po pojistky.
  • Aditiva i ucelené řady autokosmetiky. Mezi nejoblíbenější patří Sheron, Zollex, Sonax, Liqui Moly, HB Body, Petronas, K2, Cinol aj. 
  • Nářadí a vybavení servisů. Dodáváme kompletní vybavení servisu, autodílny, garáže - od zdviže přes basy s nářadím až po rukavice. Prodáváme také specializované nářadí, přístroje a přípravky určené pro specifické servisní úkony.
 

 Za co jsme rádi?

Za dlouhodobě vysoké hodnocení od našich zákazníků.
Třeba na Heuréce máme od zákazníků téměř nebo úplně 100% hodnocení. Můžete se mrknout.

Za zpětnou vazbu těch, kdo k nám chodí vyzvedávat díly. 
Za kritiku i pochvalu, protože obojí nás neustále posouvá dopředu, směrem s potřebám Vás, našich zákazníků. 

Za tu atmosféru, kterou se nám daří v prodejně a na skladě držet. 
Za holky i za kluky, kteří s námi sdílí radost z každé doručené zásilky i každého zákazníka, který z prodejny odchází spokojený. 

Za to, že jsme našli tu správnou marži, kdy jsou s cenou spokojeny obě strany - prodávající i kupující.
(Jako jasně, kupující by ještě zlevnil, prodávající zdražil :-))

Za to, že pro naše dodavatele i pro přepravce jsme seriózním partnerem
díky čemuž můžeme zákazníkům nabízet dobré podmínky pro jejich podnikání, zejména v oblasti vracení nepoužitých dílů, reklamací a poradenství. 


Voton.cz je e-shop s nejlevnějšími náhradními díly v regionu

  • Nemusíte mít IČ.
  • Nemusíte se zavazovat k odběrům.
  • Nemusíte se registrovat.

Levné značkové oleje - Díky menším maržím a jiné cenové politice nakoupíte certifikované oleje za lepší ceny než u běžných kamenných podejců. Levné značkové oleje zde
Výprodej originálních dílů BMW - Rozprodáváme skladové zásoby ze zrušených nebo restrukturalizovaných skladů autorizovaných servisů. Výprodejové díly jsou nové, a přitom za bezkonkurenční ceny. Výprodej originálních dílů BMW zde
Kompletní vybavení autodílny - Spotřební materiál i specifické nářadí pro provoz autoservisu i hobby kutily. Kompletní vybavení autodílny zde
 
 

Jak správně vybrat autosoučástky?

Nakupuji přes e-shop

  • Vyhledejte správnou kategorii Vašeho vozu. Pokud si nepamatujete označení vozidla, motorizace nebo označení motoru, najdete tyto informace ve velkém techničáku.
  • Do poznámky k objednávce napište VIN kód vozu (najdete v techničáku). Při zpracovávání Vaší objednávky ověříme, jestli jste autosoučástky vybrali skutečně dobře. Pokud ano, rovnou je pro Vás začneme kompletovat a připravovat k odeslání nebo odběru. Pokud ne, napíšeme Vám nebo zavoláme, a navrhneme správné varianty dílů, které jste vybrali.
  • U většiny dílů v nabídce najdete na stránce popisu dole znaky automobilek. Při rozkliknutí se zobrazí všechny motorizace, na které by měl díl pasovat.
  • Pokud umíte dohledat originální číslo dílu, nebo znáte číslo dílu, které z vozu vyndaváte, zadejte číslo do vyhledávacího políčka nahoře na stránce. E-shop vypíše všechny alternativy, které k tomuto dílu jsou dostupné.

Nakupuji na prodejně 

  • Platí totéž, co v předchozím odstavci. Navíc máte možnost se zeptat osobně přímo na prodejně, nebo zavolat.
  • Pokud můžete, přineste i díl, který potřebujete vyměnit, s sebou. Můžeme na prodejně přímo porovnat, jestli je nový díl totožný.

 

Kde nás najdete? 

Sídlíme v ulici Karolíny Světlé (spojuje Budvar a Terno) v Českých Budějovicích, v areálu K2. Nemusíte vjíždět do areálu, hned z hlavní ulice vedle vchodu máme pro Vás 3 parkovací místa. Na mapách v odkazech najdete přímo označené místo naší prodejny.
 
Mapa Google zde
 
Mapa Seznam zde