Autobaterie Exide - o výrobci

08. 01. 2024
|
Voton.cz autodíly
|

Společnost Exide, která je známá svou historií plnou inovací v oblasti autobaterií, je předním hráčem na globálním trhu již více než sto let. Jejich příspěvek k technologickému pokroku a rozvoji modelů autobaterií je neoddiskutovatelný a zásadní pro celý průmysl. Historie Exide sahá až k dobám prvních elektrických vozidel a od té doby se tato značka neustále vyvíjí a přináší na trh nové a vylepšené produkty.

Vliv Exide na inovace v oblasti autobaterií

V rámci oboru autobaterií se Exide stalo synonymem pro pokrok a inovace autobaterie. Společnost pravidelně představuje revoluční technologie, které nejen zvyšují výkonnost a životnost baterií, ale také přispívají k ochraně životního prostředí. Jednou z takových inovací je uvedení systému recyklace olověných baterií, což umožnilo efektivnější a ekologičtější využívání těchto materiálů.

Přehled modelové řady autobaterií Exide

Rozmanitost modelů autobaterií Exide oslovuje široké spektrum zákazníků, od majitelů osobních vozidel po provozovatele těžkých komerčních vozidel. Neustálé investice do výzkumu a vývoje umožňují Exide představovat produkty, které splňují nejrůznější požadavky a výzvy moderní doby. Časem se z Exide stala značka, která je totožná s kvalitou a spolehlivostí, což reflektuje i stále rostoucí seznam jejich produktů.

Rok Inovační Milník Popis
1888 Založení společnosti Exide vstupuje na trh jako průkopník v oblasti akumulátorů.
po roce 1990 Zavedení recyklace Implementace ekologických technologií pro recyklaci olověných baterií.
po roce 2010 AGM a GEL technologie Exide představuje pokročilé typy autobaterií s dlouhou životností a vysokou spolehlivostí.
2020 Eco-friendly řešení Vývoj autobaterií s menším dopadem na životní prostředí a zvýšeným důrazem na udržitelnost.
 

Zkušenosti uživatelů s autobateriemi Exide

Autobaterie značky Exide se mohou pochlubit obrovským podílem pozitivních zkušeností s Exide, které zákazníci často uvádějí v online diskusích a recenzích. Uživatelé oceňují především dlouhou životnost a vysokou odolnost baterií i v náročných klimatických podmínkách, což je činí ideálním řešením pro rozličné typy vozidel.

  • Hlavní výhody uváděné zákazníky zahrnují spolehlivý start v chladném počasí a konzistentní výkon či kapacitu během celé životnosti produktu.
  • Jedním z nejčastějších pochvalných bodů jsou také inovativní technologie, které Exide implementuje do svých produktů.
  • Na druhé straně se v některých recenzích objevují zmínky o vyšší cenové hladině, což však zákazníci často oprávněně považují za odraz kvality a spolehlivosti.

Jaké jsou nejnovější inovace autobaterií od Exide?

Exide neustále investuje do vývoje nových technologií pro zvýšení kapacity, životnosti a efektivity autobaterií. V současnosti se zaměřuje například na vývoj vysoce výkonných AGM a EFB (Enhanced Flooded Battery) autobaterií pro start-stop systémy a vozidla s vyššími energetickými požadavky.

Jak mohu vybrat autobaterii podle mého automobilu?

Při výběru autobaterie dle typu vozidla je podstatné znát specifikace vašeho automobilu, včetně požadovaného napětí, velikosti, kapacity a požadavků na startovací proud. Výrobci často nabízí katalogy nebo online výběrové nástroje, kde lze zadat značku a model auta pro nalezení kompatibilní autobaterie.

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam