Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Brembo - hodnocení výrobce a zkušenost s brzdami

Brembo - hodnocení výrobce a zkušenost s brzdami

08. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Brembo ve zkratce

Země původu: Itálie
Prvovýroba: Ferrari, Jeep, Alfa Romeo, Volkswagen, BMW, Ford, Nissan aj.
Specializace: Brzdové kotouče a destičky, bubny
Zkušenost: Nadstandardní kvalita
Web: www.brembo.com

 

Produkty pro aftermarket jsou totožné s prvovýrobou. 

Založeno 1961. 

Výrobní a vývojová centra jsou v těchto státech: Itálie, Polsko, Čína, ČR, USA, Mexiko, Indie, Brazílie, Velká Británie, Španělsko, Japonsko. Pod firmou BREMBO CZECH S.R.O. jevýroba v Čechách soustředěna do Ostravy - Hrabové. 
 

Prvovýroba Brembo pro automobilky

Produktová řada autodílů Brembo pro Škoda zahrnuje brzdové soustavy odpovědné za bezpečnost vozu a jeho schopnost reagovat na okamžité situace na silnici.

 

Zajímavosti Brembo

  •  Více než 200 titulů mistrů světa napříč motoristickými disciplínami, včetně F1, Indy Car, NASCAR, Rally, MotoGP, Superbike, Enduro a Cross.
  • Ve spolupráci s Daimler Chrysler AG založilo Brembo v roce 2003 technologický park Kilometro Rosso. Cílem je hledat inovace v použitých materiálech. Aktuálně se podílí ve spolupráci s SQL Group na vývoji pro automobilky Aston Martin, Audi, Bentley, Bugatti, Daimler, Ferrari, General Motors, Lamborghini a Porsche.
  • Do portfolia Brembo patří také značky AP Racing, Marchesini, ByBre, Breco. 

Podobnou kvalitu v této cenové kategorii najdete například v portfoliu ATE nebo Jurid.

Chcete-li levnější brzdy a neplánujete využití pro sportovní jízdu, podívejte se třeba na značky Meyle nebo Denckermann.
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam