Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Denso - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

Denso - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

08. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Japonský gigant Denso je druhý největší světový dodavatel komponent pro automobilový průmysl. Tato firma s více než šedesátiletou tradicí se specializuje na návrh a výrobu různých dílů pro automobily, ať už jde o systémy řízení motoru, klimatizace nebo součástky pro hybridní vozidla a bezpečnostní elektroniku.

Je třeba poznamenat, že komponenty od Denso jsou preferovanou volbou všech hlavních automobilových výrobců, což v praxi znamená, že 9 z 10 vozidel na planetě obsahuje alespoň jeden díl od Denso. Tato společnost věnuje zhruba 8 % svého celkového zisku na výzkum a vývoj, což jí pomáhá udržovat přední pozici v oblasti inovací pro klíčové komponenty a systémy vozidel.

Kromě toho jsou náhradní díly od Denso vyráběny s důrazem na splnění standardů pro originální díly, což výrazně zlepšuje jejich funkční vlastnosti. Mezi produkty, které Denso dodává, patří zejména kompresory klimatizace, lambda sondy, zapalovací svíčky, žhavící svíčky, kabinové filtry, stěrače, díly pro dieslové motory, startéry a alternátory.


Denso ve zkratce

Země původu: Japonsko / Nizozemí
Prvovýroba:  Ford, Fiat, Toyota, Lexus, Honda, Nissan, Porsche, Seat, VW, Audi, Mercedes, Škoda, Suzuki aj.
Specializace: chlazení, klimatizace
Zkušenost: Nadstandardní kvalita
Web: www.denso.com
 

Založeno: 1949. Patří do koncernu Toyoty.

 

Sortiment a produktové řady

Servis a údržba:

  • zapalovací svíčky
  • filtry
  • stěrače

Náhradní díly:

  • startéry
  • alternátory
  • kompresory
  • palivová čerpadla
  • senzory
  • chladiče, kondenzátory

 

Zapalovací svíčky Denso

Iridium Power - Díky extrémně malému průměru iridiového hrotu (0,4 mm) a díky elektrodě ve tvaru U snižují svíčky Denso Iridium Power potřebu napětí, zlepšují přesnost a spolehlivost přeskočení jiskry a zlepšují účinnost zapálení. Výsledkem je zlepšení akcelerace a krouticího momentu oproti standardním svíčkám. Produktová řada pokrývá většinu evropských i japonských modelů aut.
Iridium Tough - Vyšší řada svíček s jemným iridiovým hrotem (0,4 mm) a platinovou vnější elektrodou pro delší životnost i při vysoké zátěži.
Iridium Racing - Top řada iridiových svíček, která kombinuje iridiový hrot s 0,8mm celoplatinovou vnější elektrodou a masivní izolační ochranou. Tvar vnější elektrody (rovné, bez ohybu) odpovídá potřebě vydržet co nejvyšší teploty a zátěž.
Iridium Plus - Svíčky určené primárně pro LPG s vyšší izolační schopností.
Nickel TT, Iridium TT, Platinum TT - svíčky s technologií Twin-Tip mají vnější elektrodu zakončenou malou válcovou jehlou o podobném průměru jako elektroda vnitřní. Díky tomu vnější elektroda snadněji pracuje s odvodem tepla, protože zapálená směs má více prostoru pro rozšíření mimo jiskřiště.

Více o svíčkách Denso v PDF manuálu (v angličtině). Najdete tam všechny informace o jednotlivých produktech, o problémech a jejich řešení, o správném výběru svíčky i o inovovaném iridiovém hrotu Denso.

Přečtěte si také náš seriál článků o správném výběru svíček
 

Žhavicí svíčky Denso

Žhavící svíčky Denso jsou zaručeně kvalitní a vhodné pro použití v jakémkoli typu vozidla. Denso, světový lídr v oboru žhavících svíček pro automobilové výrobce na celém světě, přináší uživatelům dieselových motorů široký sortiment žhavících svíček, které byly navrženy s ohledem na normy platné pro originální výrobu.

Sortiment žhavících svíček Denso zahrnuje více než 130 různých typů svíček, a každý z nich je přizpůsoben pro použití v přes 2600 různých modelech automobilů. Toto pokrytí zahrnuje zhruba 98 % vozidel v Evropě, Japonsku a USA, což znamená, že téměř všechna vozidla v těchto regionech mohou využívat svíčky od Denso.

Co se týká výhod, žhavící svíčky Denso nejen splňují, ale často i předčí požadavky samotných automobilových výrobců. Jejich schopnost rychlého rozžhavení zajišťuje spolehlivý studený start motoru, což přináší pohodlí a efektivitu. Vyšší teplota žhavící svíčky zároveň pomáhá snižovat emise, což je výhodné pro životní prostředí.


 

Prvovýroba Denso pro automobilky 

Denso je japonský výrobce autodílů a poskytuje Škodě komponenty pro motorovou skřín (zejména filtry), topení, chlazení, brzdy a elektroniku vozu. Tyto součásti se vyrábějí ve společnostech Denso po celém světě – Japonsko, USA, Evropa atd.
 

Denso v ČR

Český výrobní závod dodává na trh pod značkou Denso klimatizační jednotky do aut od roku 2001. 
Denně se v závodě v LIberci na téměř 70 000 m2 vyrobí 13 000 kusů. 
První klimatizační jednotky, které se zde začaly vyrábět sériově, putovaly do koncernu VW. 
Sortiment vyráběný v Liberci zarhnuje:

  • Klimatizační jednotky
  • Tepelné výměníky, kondenzátory, výparníky, chladiče
  • Řemenice

Web: www.denso.cz

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam