Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Kamoka - výrobce a zkušenost s produkty

Kamoka - výrobce a zkušenost s produkty

30. 05. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Kamoka je levná, středně kvalitní značka autodílů
 

Kde se Kamoka vyrábí?

Centrála a logistický sklad byste našli v Polsku v obci Brzeziny. Kde konkrétně je zboží vyráběno, je ale podle oficiálních stránek značky Kamoka velkou neznámou. Tuto informaci tam nenajdete. Zato se firma prezentuje jako člen IATF, tedy jako certifikovaný člen sdružení výrobců automobilových součástí. To však samo o sobě nic o producentovi autodílů nevypovídá.
Pravděpodobně jde o privátní značku dodávající zboží, které údajně vzniká ve fabrikách, kde se vyrábějí díly pro prvovýrobu. Konkrétní spojení s továrnami se nám zatím nepodařilo dohledat. Koncept nízkonákladové výroby pro aftermarket formou privátní značky je zatím tedy pouze naše domněnka. 
 

Naše zkušenost s produkty

Privátní značka nemusí být šunt

Jako každá levnější značka, a navíc polská, má automaticky punc nekvality. Mnohdy ale privátní značky vznikají na stejných výrobních linkách jako značky prémiové nebo dokonce prvovýroba, a tak kvalita výroby nemusí být odlišná. Co takové autodíly dělá levnější, je prestiž značky a přísnost výstupní kontroly, resp. propustnost zmetků. Pokud si o tomto chcete přečíst více, mrkněte na náš článek o rozdílech mezi OE díly a aftermarketem
 

Tahoun sortimentu

Levné až středně levné značky mají často tahouna sortimentu, který se skutečně může měřit i s "lepšími" značkami. Tyto produktové řady jsou pak zcela bezproblémové (například Meyle HD podvozkové díly).
 

Reklamovanost průměrná

Při porovnání reklamací se autodíly Kamoka nijak zvlášť nevymykají průměrným hodnotám. Je pravda, že u dražších dílů volí zákazníci většinou i prémiovější nebo ověřené značky (spojky, tlumiče), ale například periodicky měněné díly jsou vzhledem k ceně a poměru k výkonu poměrně oblíbené. Ani u těchto dílů reklamace nijak nepřevyšují standard.
 

Produktové řady Kamoka - co ne/doporučujeme z recenzí našich zákazníků?

Sortiment této značky zahrnuje autodíly všech produktových řad, od tlumičů, pružin, silenbloků přes brzdové součásti, ložiska a spojky až po spotřební díly (filtry, stěrače) a servisní chemii. Z hlediska oblíbenosti u zákazníků vedou jednoznačně sady filtrů pro servisní intervaly. 

Doporučujeme: kabinové, vzduchové, olejové filtry Kamoka 

Vzhledem k ceně a k malým nárokům na tyto díly je kvalita naprosto dostačující. Pokud chcete ušetřit a nemáte vyhraněnou oreferenci značky (například Mann), pak tyto díly s čistým svědomím doporučujeme. 

Nedoporučujeme: elektronické díly 

Pokud některá část sortimentu není úplně povedená, pak jsou to díly, u kterých jsou naopak nároky na precizní zpracování a bezchybné fungování vysoké. U těchto dílů doporučujeme obecně vyhnout se privátním značkám jako celku. V případě Kamoky bychom doporučili například raději zvolit jiného výrobce v případě váhy vzduchu. 


Levné i drahé alternativy

Pokud si nejste výběrem této značky jisti, ale vyhovuje Vám tato cenová skupina, zkuste mrknout třeba na díly Maxgear nebo Meyle.
Chcete-li si připlatit za top kvalitu, doporučujeme spíše značky jako Lemförder, Brembo, Textar nebo jiné značky, které dodávají přímo do prvovýroby.

Pokud hledáte konkrétní díly pro konkrétní vozidlo, zvolte na hlavní stránce značku a motorizaci. Vyhledávat pak můžete přímo podle vozidla - například zde autodíly pro Volkswagen Transporter V 2.0 TDi 103 kW nebo zde pro Peugeot Partner 1.6 HDi 66 kW.  

Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam