Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů Náhradní díly Bosch - zkušenost s autodíly

Náhradní díly Bosch - zkušenost s autodíly

08. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Náhradní díly značky Bosch patří dlouhodobě k top kvalitním produktům v našem e-shopu. Na rozdíl od většiny ostatních značek se velmi spolehlivá kvalita vztahuje na celý sortiment, ne jen na některou vlajkovou produktovou řadu.

Například u Meyle v případě produktů zaměřených na podvozky - ramena, čepy, silentbloky, tyčky stabilizátoru apod., zejména v HD verzi, je kvalita skutečně prémiová a takové zboží velmi rádi a s pocitem dobře doporučeného zboží prodáváme, u díly například z řady senzorů nebo brzd se snažíme doporučit spíše jinou značku. Není to důsledkem ani tak diletantství, spíše zaměřením značky. Meyle se prostě zaměřuje na podvozkové díly a je v tom dobrá.

Zpět ke značce Bosch - ať se podíváte na jakoukoliv produktovou řadu, nevíme o žádné, kde by to pokulhávalo. Dlouhodobě zaznamenáváme minimální reklamovatelnost všeho - od filtrů přes brzdy nebo senzory až po Bosch nářadí.

Dalším důkazem, proč si na kvalitu Bosch můžete vsadit, je fakt, že spolupracuje s automobilkami po celém světě a dodává jim autodíly jako prvovýrobce přímo pro nové vozy. (Jaký je rozdíl mezi originálním dílem a prvovýrobou jsme popsali tady)
 

Prvovýroba Bosch pro automobilky

Bosch je jedním z největších dodavatelů automobilových dílů pro Volkswagen a dodává širokou škálu komponentů, od motorů až po elektronické systémy a doplňky. Většina těchto komponentů se vyrábí ve výrobním centru společnosti Bosch v německém Stuttgartu. Robert Bosch dodává i pro automobily Škoda - zejména převodovky, brzdové systémy, palivové čerpadla a další elektronické komponenty. Všechny tyto díly se vyrábějí ve více než 50 závodech po celém světě. 
 

Zkušenosti s náhradními díly Bosch

Jsou ale produktové řady, kde boschácká kvalita vyniká a kterou z letitých zkušeností s prodejem autodílů můžeme zmínit. Vždy bereme v potaz míru vratkovosti, oblíbenost u zákazníků, zpětnou vazbu od uživatelů a expertízu z reálných zkušeností s autoservisováním

 

Stěrače Bosch

Nabídka stěračů Bosch se vyznačuje třemi okolnostmi, které vynikají nad většinou konkurence: 

  1. Dodávka do automobilek - Stěrače Bosch jsou dlouhodobě montovány do nových vozů jako OEM díly. I v distribuci náhradních dílů v aftermarketu tak najdete výrobky se srovnatelnou kvalitou. Víme, že to neplatí absolutně, ale s velkou mírou pravděpodobnosti je takový to díl stejně kvalitní jako ten označený logem automobilky, jen výrazně levnější. 
  2. Nabídka univerzálů i stěračů na míru modelu vozu - I my máme rádi univerzální sady stěračů a není nic jednoduššího, než změřit délku stěrače, překontrolovat uchycení a koupit jakoukoliv sadu, která odpovídá. Co ale u Bosche dělá ze stěračů premianty, je výroba stěračů vyrobených a určených přímo pro konkrétní modely aut, tedy i s přihlédnutím k drobnostem v zaoblení čelního skla nebo specifikům v uchycení. 
  3. Stěrače i pro vyjímečné případy - Stále ještě jsou uchycení, která se v univerzálech najít nedají, a které Bosch pokrývá.


Kvalitativně i rozsahově podobné jsou také výrobky značky Valeo. Zkušenosti s nimi máme srovnatelně dobré. 


Nevýhodou je ale vyšší cena, a to v některých případech citelně vyšší, než univerzální stěrače. 

 

Brzdy Bosch

Zkušenosti s brzdami Bosch jsou co se týče reklamovanosti poměrně pozitivní, nicméně na diskuzních fórech se dočtete o možném rychlejším opotřebovávání nebo o dalších problémech spojených s instalací. Je pravda, že brzdy v rámci značky Bosch jsou spíše doplňovým spotřebním zboží. Zatímco u dílů motorových a elektronických bychom u doporučení neváhali ani chvilku, ostatně značka Bosch v tomto případě patří ke špičce v oboru, u brzdových destiček a kotoučů se pravděpodobně vyplatí v této cenové kategorii sáhnout po výrobcích specializovaných na tyto produkty, například ATE, Jurid, Zimmermann, nebo prémiové řady menších výrobců jako Quaro. 

 

Bosch ve zkratce

Země původu: Německo
Prvovýroba: ano
Specializace: zapalovací, žhavicí, startovací, elektrické systémy, světla
Zkušenost: Nadstandardní kvalita
Web: www.bosch.cz

 

Příklady produktů Bosch na Voton.cz

SKODA SUPERB III kombi (3V5) 1.8 TSI Zapalovací svíčka BOSCH 0241245673 BOSCH 0 241 245 673Zapalovací svíčka BOSCH pro SKODA SUPERB III kombi (3V5) 1.8 TSI
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam