Hlavní stránka Blog Vybíráme a nakupujeme autodíly Porovnání 5w-40 olejů Eurol a Shell

Porovnání 5w-40 olejů Eurol a Shell

15. 01. 2024
|
Voton.cz autodíly
|
Trh s automobilovými mazivy nabízí rozmanitou škálu motorových olejů, z nichž každý je přizpůsoben specifickým požadavkům různých typů motorů a provozních podmínek. Porovnání motorových olejů 5W-40 od společností Eurol a Shell odhaluje konkurenční trh, kde každá značka přináší jedinečné výhody. V segmentu vizkozitní třídy 5W40 dominují plně syntetické oleje, které nabízejí vynikající výkonnostní charakteristiky vhodné pro moderní motory. Viskozitní třída 5W-40 se běžně používá v benzinových i naftových motorech a zajišťuje rovnováhu tekutosti při nízkých teplotách a stability při vysokých teplotách.

Rozmanitá řada Eurol 5W40 vyhovuje různým specifikacím a požadavkům vozidel, zatímco oleje řady Helix společnosti Shell vynikají ve viskozitní třídě 5W-40 perfektní kompatibilitou s emisními požadavky. Spotřebitelé mají na výběr z mnoha možností v závislosti na konkrétních požadavcích na vozidlo, preferovaných vlastnostech značky a požadovaných výkonnostních vlastnostech oleje. Dostupnost těchto olejů v různých velikostech balení rovněž vychází vstříc širokému spektru zákazníků, od individuálních uživatelů až po velké komerční provozy.
 

Porovnání typu motorových olejů Eurol a Shell ve viskozitní třídě 5w-40

Z porovnávaných olejů v produktové nabídce 5w-40 olejů značek Shell a Eurol je většina z nich plně syntetická, což naznačuje trend směrem k vysoce výkonným přípravkům, které jsou schopny poskytovat zvýšenou ochranu a účinnost. Jedinou polosyntetickou variantou je Turbosyn od společnosti Eurol, který nabízí rovnováhu mezi výkonem a cenou.
 

Použití a kompatibilita motorových olejů Eurol a Shell ve viskozitní třídě 5w-40

Motorové oleje 5W40 jsou tak vhodné pro širokou škálu vozidel, včetně moderních motorů s přísnými emisními požadavky. Přizpůsobivost těchto olejů benzinovým i naftovým motorům z nich činí univerzální volbu pro různé potřeby automobilů.
Jak motorové oleje Shell, tak motorové oleje Eurol se vyznačují širokou škálou specifikací a kompatibilitou s různými výrobci automobilů, což svědčí o zaměření na splnění různých automobilových norem. Oleje Shell Helix jsou součástí dobře zavedené řady známé svou kvalitou a výkonem, se zvláštním důrazem na kompatibilitu s emisními technologiemi. Oleje Eurol Super Lite a Turbo DI zdůrazňují snahu značky poskytovat vysoce výkonné syntetické varianty pro přeplňované i standardní motory.
 

Výkonnostní charakteristiky motorových olejů Eurol a Shell ve viskozitní třídě 5w-40

Motorové oleje 5W40 značek Eurol i Shell jsou aditivovány při výrobě tak, aby poskytovaly rychlé mazání při studených startech a zachovávaly stabilitu při vysokých teplotách, což je zásadní pro dlouhou životnost a účinnost motoru. Zejména plně syntetické oleje vykazují pokročilé technologické složení, které zvyšuje ochranu motoru, účinnost paliva a kontrolu emisí.
 

Porovnání výrobce motorových olejů Eurol a Shell

Hlavní rozdíly mezi značkami Eurol a Shell, zejména v souvislosti s jejich automobilovými mazivy, jako jsou motorové oleje, lze charakterizovat na základě jejich sortimentu, technologického zaměření a specifických aplikací nebo specifikací, které splňují.

Značka Eurol nabízí plně syntetické, polosyntetické a minerální motorové oleje se zaměřením na vysoce výkonná a speciální maziva. Důraz značka Eurol klade na inovace a vysoký výkon, přičemž produkty jsou určeny pro různé aplikace, včetně použití pro osobní automobily, užitková vozidla a specifické typy motorů (např. přeplňované motory). 
Značka Shell je proslulá širokou škálou automobilových maziv, včetně syntetických, polosyntetických a minerálních olejů. Společnost Shell nabízí produkty pro širokou škálu aplikací, od osobních vozidel až po těžké průmyslové stroje. Shell investuje velké prostředky do výzkumu a vývoje, což vede k inovativním produktům, jako jsou Shell Helix a Shell Rimula. Jejich maziva jsou známá pro pokročilé receptury, které zajišťují lepší ochranu motoru, dlouhou životnost a úsporu paliva.
Souhrnně lze říci, že ačkoli obě značky poskytují vysoce kvalitní automobilová maziva, jejich specifické zaměření se liší: Eurol je známý vysoce výkonnými a speciálními mazivy se zaměřením na úsporu paliva a Shell vyniká rozsáhlým výzkumem a vývojem a nabízí pokročilé receptury pro různá použití.

Porovnání specializace značek Eurol a Shell

Eurol je známý vývojem olejů, které zvyšují účinnost paliva a čistotu motoru. Oleje Eurol často splňují přísné požadavky na nízký obsah sulfátového popela, fosforu a síry (SAPS), které jsou pro moderní motory se systémy kontroly emisí zásadní. Jejich oleje jsou formulovány tak, aby splňovaly různé výkonnostní úrovně a specifikace, včetně těch od výrobců automobilů a mezinárodních norem (např. ACEA a API). Zaměřují se také na kompatibilitu s širokou škálou vozidel, včetně hybridních a vysoce výkonných modelů.
Maziva Shell jsou často v čele technologického pokroku, se zaměřením na energetickou účinnost a nižší emise. Poskytují řešení na míru pro různé typy motorů a provozní podmínky. Oleje Shell splňují široké spektrum průmyslových specifikací a specifikací OEM, což zajišťuje vhodnost pro různorodé motory a vozidla. Jejich produkty jsou často doporučovány předními výrobci automobilů.

 

Použití a specifikace motorových olejů Eurol a Shell ve viskozitní třídě 5w-40

Motorový olej Eurol Super Lite 5W-40

Plně syntetický olej Eurol Super Lite 5W-40 je určen pro benzínové a naftové motory s turbem nebo bez turba v osobních automobilech a lehkých užitkových vozidlech. Je kompatibilní s katalyzátory a systémy přímého vstřikování paliva.

Motorový olej Eurol Turbo DI 5W-40

Plně syntetický olej Eurol Turbo DI 5W-40 je speciálně vyvinutý pro vozidla, která vyžadují olej splňující specifikace Porsche A40, Renault RN0710/RN0700, GM dexos 2 a Ford WSS-M2C917-A.   

Motorový olej Eurol Turbosyn 5W-40

Polosyntetický olej Eurol Turbosyn 5W-40 má téměř univerzální použití v benzinových a naftových motorech osobních a lehkých užitkových vozidel. 

Motorový olej Eurol PLX 5W-40

Plně syntetický olej, který se používá v průmyslu. Je vhodný pro benzínové a naftové motory a nabízí rychlý stabilní mazací film při studeném startu a vysokou tepelnou stabilitu v náročných provozních podmínkách.

Motorový olej Shell Helix HX8 5W-40

Syntetický olej Shell Helix HX8 5W-40 je vhodný pro benzínové i naftové motory. Je součástí řady Shell Helix, známé svými vysoce kvalitními recepturami.

Motorový olej Shell Helix Ultra ECT 5W-40

Plně syntetický olej Shell Helix Ultra ECT 5W-40 je vyvinutý pro moderní benzínové a naftové motory. Nabízí pokročilou emisní technologii vhodnou pro složení Low-SAPS.
 
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz je český e-shop s autodíly. Voton.cz prodává náhradní díly na všechna osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla užívaná v České republice. Voton.cz dodává autodíly, potřeby pro automechaniky a doplňkové zboží pro motoristy do celé ČR, Kam